Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Blackhawksi slavili u Columbusu

Sharksi bolji od Kingsa, Penguinsi i Ducksi nastavili seriju

Hokejaši San Jose Sharksa savladali su na domaćem ledu Los Angeles Kingse s tijesnih 4-3 i tako aktualnim prvacima nanijeli tek četvrti poraz u zadnjih 13 utakmica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvostruki strijelac za Sharkse, koji su pobjedom stali na kraj negativnom nizu od četiri vezana poraza, bio je Logan Couture, dok su po jednom zabili Brent Burns i Matt Irwin. Na golu je Antti Niemi skupio 34 obrane, ali ne i dva udarca od kapetana Kingsa Dustina Browna.

Anaheim Ducksi slavili su na gostovanju kod Dallasa 2-1 na penale i tako došli do pete uzastopne pobjede. Za poraz u gostima Anaheim ne zna zadnjih devet susreta, a iako su igrali bez suspendiranog Coreya Perreyja (služi prvu od 4 utakmice suspenzije zbog udaranja Minnesotinog Jasona Zuckera), uspjeli su doći do slavlja golom Ryana Getzlafa iz treće runde raspucavanja. Vratar Ducksa Jonas Hiller istaknuo se s 33 obrane.

Chicago Blackhawksi također su na penale s istovjetnih 2-1 slavili na gostovanju kod Columbusa. Junak Blackhawksa ponovo je bio Patrick Kane, asistent kod jedinog momčadskog gola u regularnom dijelu, kojeg je zabio Johnny Oduya, te strijelac pobjedničkog penala. Corey Crawford zaustavio je 29 udaraca prema vratima Chicaga, koji je tako prekinuo mini-seriju od dva vezana poraza. S druge strane, Columbus je uzeo najmanje bod i u devetoj uzastopnoj utakmici, što je novi klupski rekord.

Pred domaćim je gledateljima St. Louis nadigrao Phoenix 3-0, a s 29 obrana je vratar Jake Allen došao do svog prvog "shutouta" u karijeri. Junaci u napadu Bluesa bili su Chris Stewart s dva gola i asistencijom, te Alexander Steen s golom i dvije asistencije. Steenu, povratniku nakon ozljede ramena, bio je ovo prvi gol nakon 15. veljače.

Pittsburgh Penguinsi slavili su na gostovanju kod Toronto Maple Leafsa 3-1, a sve su golove postigli u posljednjoj trećini. Dvostruki je strijelac u tom periodu bio Pascal Dupuis, dok je Craig Adams samo potvrdio pobjedu udarcem u praznu mrežu. Penguinsima je to bila sedma uzastopna pobjeda, a Maple Leafsima četvrti uzastopni poraz.

Najefikasniju utakmicu večeri odigrali su Vancouver i Nashville, a domaći Canucksi slavili su 7-4. Zanimljivo, sedmorica različitih igrača zabili su za Canuckse, a Andrew Ebbett i Jannik Hansen upisali su po tri poena s golom i dvije asistencije. (TS) 

NHL liga, četvrtak:

Boston - Florida 4-1

Carolina - Washington 2-3

Toronto - Pittsburgh 1-3

Columbus - Chicago 1-2, penali

Tampa Bay - NY Islanders 0-2

Minnesota - Colorado 5-3

St. Louis - Phoenix 3-0

Winnipeg - NY Rangers 3-1

Dallas - Anaheim 1-2, penali

Vancouver - Nashville 7-4

San Jose - Los Angeles 4-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider