Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajan startni broj

Senzacionalni Nijemac kroz maglu do prve pobjede pobjede u karijeri

Otac mu je dvaput slavio u Kitzbühelu, a sad se i on može pohvaliti da ima pobjedu u brzoj disciplini.

Josef Ferstl (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nijemac Josef Ferstl iznenađujući je pobjednik superveleslaloma Svjetskog kupa u talijanskoj Val Gardeni koji je prekinut nakon 38 skijaša zbog magle, pa jedini hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim nije nastupio.

Ferstl je na stazi Saslong pobijedio s rezultatom 1:35.28 ispred Austrijanca Maxa Franza koji je imao svega dvije stotinke sekunde zaostatka. Treće mjesto osvojio je još jedan Austrijanac Matthias Mayer sa 10 stotinki sekunde zaostatka. Jedan od favorita današnje utrke Norvežanin Kjetil Jansrud osvojio je tek 35. mjesto nakon što je načinio veliku pogrešku u srednjem dijelu staze. Norvežanin je nakon dva prolaza bio u vodstvu, ali ga je pogreška stajala dobrog plasmana.

42 skijaša nisu ni startala

Super G je dvaput prekidan zbog magle, a nakon što se vremenski uvjeti nisu popravili, utrka je prekinuta nakon 38 od 80 skijaša koliko ih je trebalo nastupiti. Prvi prekid bio je nakon što je nastupilo 12 vozača, a pauza je trajala skoro 20 minuta. Drugi prekid uslijedio je nakon što je nastupilo 38 skijaša, a kako se niti nakon sat vremena situacija nije popravila, utrka je završila. Natko Zrnčić Dim trebao je startati kao 52.

Najbolje uvjete na stazi imali su skijaši s malim brojevima, pa je tako pobjednik imao startni broj dva, drugoplasirani Franz startao je kao sedmi, a Mayer s brojem četiri.

Ferstlu je to bila prva pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu u njegovu 76. nastupu, a do sada je najbolji rezultat ostvario 2016. osvojivši peto mjesto u super G-ju u Santa Catarini. Njegov otac Sepp Ferstl je bio njemački skijaški reprezentativac u 70-tim prošlog stoljeća, a može se pohvaliti kako je dva puta pobijedio na spustu u Kitzbühelu. Bila je to ujedno i prva pobjeda nekog njemačkog skijaša u brzim disciplinama nakon 2004. godine i trijumfa Maxa Rauffera u spustu upravo u Val Gardeni.

Kristoffersen i dalje vodi, Ferstl četvrti u ukupnom poretku

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 285 bodova ispred sunarodnjaka Aksela Lunda Svindala i Austrijanca Marcela Hirchera sa po 274 boda. U poretku superveleslaloma vodi Norvežanin Kjetil Jansrud sa 180 bodova ispred Austrijanca Vincenta Kriechmayra sa 174 i Austrijanca Franza sa 172 boda. Ferstl je četvrti sa 144 boda.

U subotu je u Val Gardeni na rasporedu treći spust sezone, a skijaši se potom sele u Alta Badiju, gdje su na rasporedu veleslalom u nedjelju te paralelni slalom u ponedjeljak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider