Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
S hrvatskim potpisom

Senzacija svih senzacija: Kako oni mogu, a Zagreb ne može?

Makedonija slavi svoje rukometno čudo, sa snažnim hrvatskim potpisom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Metalurg Line Červara i Vardar izborili su četvrtfinale Lige prvaka. I to na impresivan način. Bivši hrvatski izbornik sa svojom je momčadi uništio danski Kolding, dok je Vardar kreirao senzaciju svih senzacija. Izbacili su europskog prvaka, Duvnjakov HSV, a najbolji strijelac s 8 golova bio je nesuđeni hrvatski reprezentativac Igor Karačić.

Igraju se posljednje minute, Markus Kleverli brani sedmerac našem Igoru Karačiću. Delirij u dvorani, HSV-e se vraća no Angelov zaustavlja Kanellasa, a u šut koji je izbacio prvaka Europe djelo je Aleksa Dušebajeva. Vardarevom uspjehu pridružio se Červarov Metalurg, u kojem sjajno igra naš Marko Cindrić. Metalurg je izbacio danski Kolding.

Prvak Europe treba na remont

''Već treću godinu smo iz kvalifikacija došli u Ligu prvaka i već treću godinu smo zaredom iz kvalifikacija u Top 16, dvije zaredom u TOP 8, mislim da to nikome nije pošlo za rukom i mislim da je to veliki uspjeh'', kaže Červar.

Domagoj Duvnjak je vukao HSV, no čini se da prvak Europe treba na remont. Hrvatski izbornik Slavko Goluža u četvrtfinalu će tako gledati dva igrača koji plijene pozornost igrama ali daleko su od ozbiljnih reprezentativnih uloga.

''Cindrić je pozvan za ovu akciju. Karačić je bio na mediteranskim igrama i proći će jedno izvjesno vrijeme da se Karačić pojavi u reprezentaciji, meni koliko je važna igra toliko mi je važno ponašanje izvan terena?'', kazao je Goluža o Karačiću.

Koji je problem kod njega?' "Pa sve sam s ovim rekao.''

Kako Vardar i Metalurg mogu, a Zagreb ne?

A kako Vardar i Metalurg mogu, a Zagreb ne? Tajna uspjeha Makedonaca su financije i navijački fanatizam. Iza Metalurga stoji mecena Minčo Jordanov, a iza Vardara, koji želi i Lackovića, Rus Sergej Samosenko.

''To je pojava ruskog biznismena koji živi 10 godina u Skopju i zadnjih nekoliko sezona je uložio velike novce u kompletan pogon Vardara koji je institucija i brend cijelog makedonskog sporta'', kaže bivši hrvatski reprezentativac Ivica Obrvan, trenutačni izbornik makedonske reprezentacije.

Rukomet zaludio Makedonce

A zašto fanatizam? Evo odgovora:
''Hvala i blagodaram onim navijačima koji su dvije tisuće i petsto kilometara išli, tri dana putovali da bi naš podržali i koji su još na putu i putovat će još dva dana'', ističe Červar.

Dok se oni vrate Vardar i Metalurg će znati protivnike u četvrtfinalu. Moguć je i njihov međusobni ogled, klupski je rukomet kao nekad u Hrvatskoj zaludio Makedonce.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider