Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Semenya je hermafrodit, ali to nije varanje

Međunarodna atletska federacija potvrdila je da je primila rezultate testiranja spola svjetske prvakinje na 800 metara Caster Semenyje, ali će se prije kompletiranja izvještaja sastati sa samom atletičarkom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glasnogovornik IAAF-a Nick Davies nije želio potvrditi pisanje australskog Sydney Morning Heralda kako testiranja pokazuju da je Semenya hermafrodit, odnosno da ima spolna obilježja i žene i muškarca.

'Nisam vidio rezultate koji su stigli iz Njemačke. Sada ih tek treba ispitati skupina stručnjaka i još nekoliko tjedana nećemo moći pričati o rezultatima sa Semenyjom. Nakon toga ćemo, ovisno o rezultatima, održati privatni sastanak s atletičarkom kako bismo vidjeli koje daljnje korake poduzeti', prenosi Daviesovu izjavu Yahoo Sports.

IAAF je istaknuo kako, neovisno o rezultatima testiranja, Semenya vjerojatno neće ostati bez zlata osvojenog na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Berlinu budući da se u njezinom lsučaju ne radi o dopingu.

'Ako se pokaže da je imala prednost zahvaljujući muškim hormonima, bit će joj teško uzeti medalju jer nije varala. Nju je takvom stvorila priroda, na SP ju je prijavila njezina reprezentacija, a IAAF je prihvatio prijavu. Ali, pričekajmo do konačne odluke', dodao je Davies.

Predsjednik Južnoafričkog atletskog saveza Leonard Chuene tvrdi, pak, da im IAAF nije poslao nikakve informacije o ovom slučaju.

'Mediji se koriste uvredljivim izrazima u ovom slučaju, ali mi i dalje ne znamo ništa. Ne znamo kakav će utjecaj na Caster imati nove informacije. Cijeli ovaj proces nije pošten', kazao je Chuene za The Star.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider