Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
EP u gimnastici

Seligman šesti na konju s hvataljkama: 'Vježbao sam katastrofalno'

Hrvatski gimnasitčar Robert Seligman zauzeo je u nedjelju šesto mjesto u finalu konja s hvataljkama na Europskom gimnatičkom prvenstvu koje se održava u Bernu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman, koji je danas zauzeo šesto mjesto na konju s hvataljkama na Europskom prvenstvu koje se održava u Bernu, nije zadovoljan današnjim nastupom.

"Vježbao sam katastrofalno. Mogu reći samo jedan razlog za to - od osam finalista, samo tri su odvježbala", rekao je Seligman koji je pao u današnjem finalu, a osim njega pala su još četiri vježbača.

"Čak je i jedan neprikosnoveni Louis Smith kojeg nisam nikada vidio da je pao, ovdje je četvrti s padom. Jutarnje natjecanje je potpuna pogreška organizatora u Švicarskoj koji od početka ovog natjecanja imaju strašne probleme, kao da smo u nekoj nerazvijenoj istočnoj zemlji. Opet, nije ni to moje opravdanje, trebao sam stisnuti zube, napraviti svoju vježbu kao što su odvježbala prva trojica koji su inače višebojci pa njima to jutro nije nikakav problem. Ništa, idemo dalje, potrudio sam se, bio sam među osam najboljih, cilj je do kraja karijere još osvojiti svjetsku medalju, ovo više nije bitno", dodao je Osječanin koji je za start 6,3 dobio ocjenu 14,233, a kao i ostale specijaliste za ovu spravu, mučilo ga je što su seniorska finala bila na rasporedu netipično za gimnastiku - ujutro.

U takvim uvjetima prvak Europe je postao Armenac Harutjun Merdinjan (15,366), srebrni je Rus David Beljavski (15,233), a brončani domaćin Christian Baumann (14,900).

"Nismo zadovoljni s rezultatom niti s nastupom. Robert inače ima problema s jutarnjim natjecanjima, no vjerovali smo da može izvesti svoju vježbu s obzirom da ima puno kredita, ima puno odvježbanih vježbi iza sebe ove sezone, ali očito još uvijek nije sazrio da u velikim finalima može s tom svojom najjačom vježbom izdržati do kraja. Ovdje je finale bilo presedan, nisam vidio ništa slično, isplivali su na kraju oni za koje sam najavljivao da nemaju šanse. A svi favoriti su popadali, osim Merdinjana koji je izveo vrlo loše i dobio 15,366, ocjenu koja je Robertu i s najslabijom vježbom dohvatljiva. Ništa, ostaje žal, propuštena je velika šansa", komentirao je Seligmanov trener Tomislav Mađarević.

Osječaninu je ovo šesto europsko finale na konju s hvataljkama, disciplini u kojoj je 2008. u Lauseanni osvojio broncu, a osim ove medalje ima tri četvrta mjesta na natjecanjima najboljih gimnastičara Starog kontinenta.

Hrvatska na europskim prvenstvima do sada ima zlato Marija Možnika na preči, srebrna odličja Možnika na preči i Filipa Udea na konju s hvataljkama, te bronce Seligmana i legendarnog Ivan Čaklec još iz Pariza 1957. godine na konju s hvataljkama.

Rezultati finala konja s hvataljkama:

1. Harutyun Merdinyan (Arm) 15.366

2. David Beljavskij (Rus) 15.223

3. Christian Baumann (Švi) 14.900

4. Louis Smith (VBr) 14.733

5. Nikola Kuksenkov (Rus) 14.566

6. ROBERT SELIGMAN (HRV) 14.233

7. Saša Bertoncelj (Slo) 14.200

8. Cyril Tommasone (Fra) 14.066

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider