Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
strašna momčad

Vujović zadovoljan trećim mjestom, Babić na slatkim brigama uoči Danske

U Varaždinu je završena sezona regionalne SEHA Gazprom lige, a sada slijedi vrlo važan tjedan za hrvatski rukomet...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši mađarskog Veszpréma obranili su naslov pobjednika regionalne SEHA Gazprom lige nakon što su u Varaždinu u finalu Final Foura s 28:26 pobijedili Vardar.

Po broju trofeja SEHA lige mađarski prvak sada se izjednačio s Vardarom. Oba kluba imaju po dva osvojena naslova. Junak finala bio je hrvatski vratar Mirko Alilović koji je obranio dvije ključne lopte u samoj završnici utakmice, ali i vrlo važan zicer Dibirovu nakon kojeg su Mađari preokrenuli rezultat u svoju korist.

Izbornik Željko Babić može biti zadovoljan kako su odigrali hrvatski reprezentativci u dresu ova dva kluba. Cindrić je bio najbolji Vardarov igrač, a Karačić odmah do njega. Ono što posebno raduje je sjajna rola Ivana Sliškovića. Zamijenio je u drugom poluvremenu ozlijeđenog Momira Ilića i postigao tri efektna pogotka s kojima je održavao priključak njegove momčadi s Vardarom. Ove dvije momčadi uskoro će opet igrati, ovoga puta u četvrtfinalu Lige prvaka.

Zagrebaši su i treći put ove sezone svladali bjeloruski Meškov. Pobjeda od 24:23 bila je dovoljna za osvajanje trećeg mjesta. Zanimljivo je da su “plinari” u pet sezona čak četiri puta bili treći i jednom pobjednici, 2013. godine u Skoplju kada to nitko nije očekivao.

"Nedostajalo nam je jako puno ozlijeđenih igrača. U sastavu smo imali osam zdravih igrača i tri vratara. Igrali smo bez pravog srednjeg igrača pa je tu ulogu morao preuzeti Rastko Stojković, inače kružni napadač", rekao je Ivan Pešić, vratar Meškova.

I tako oslabljeni dobro su namučili zagrebaše koji su u jednom trenutku gubili i s tri pogotka razlike. Sredinom drugog poluvremena Vujovićevi dečki uspjeli su prokrenuti, poveli su s dva pogotka razlike, ali su svejedno strahovali do kraja. Tko zna, možda bi završilo bez pobjednika da Ivan Stevanović nije obranio zicer. Stiv je po tko zna koji put bio jedan od junaka pobjede PPD Zagreba.

"Imali smo možda malo više sreće. Osvajanjem trećeg mjesta mogu slobodno reći da smo ispunili cilj ove sezone u SEHA Gazprom ligi", rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Najefikasniji kod PPD Zagreba bili su Horvat (8) i Šebetić (5).

Nakon finalnog turnira hrvatski reprezentativci iz Meškova (Pešić), Vardara (Karačić, Cindrić), Veszpréma (Slišković) i PPD Zagreba (Stevanović, Ivić, Šebetić, Horvat, Mandalinić i Pavlović) uputili su se u Ivanić Grad gdje će se priključiti ostatku momčadi. Svi zajedno sljedeći vikend imaju zajednički cilj – ostvariti na kvalifikacijskom turniru u danskom Herningu plasman na Olimpijske igre u Riju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider