Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
22. - 25. svibnja

Sedma međunarodna znanstvena konferencija 'Kinesiology'

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavlja 7. međunarodnu znanstvenu konferenciju Kinesiology pod naslovom „Fundamental and Applied Kinesiology - Steps Forward“.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konferencija će se održati od 22. - 25. svibnja 2014. u Opatiji, Hotel Ambasador, pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Očekuje se više od 350 sudionika sa raznih institucija iz više od 30 zemalja svijeta.

''Kineziologija pripada kategoriji najperspektivnijih struka i znanosti za skoru budućnost. Svoju vrijednost kineziologija nalazi u gotovo nevjerojatnoj mogućnosti utjecaja na zdravlje i kvalitetu života čovjeka. Upravo na ovoj konferenciji ta će činjenica doživjeti svoju punu potvrdu, kroz znanja, iskustva i znanstvene spoznaje koje će u Opatiji predstaviti vrhunski znanstvenici sa gotovo svih kontinenata. Posebna vrijednost ove konferencije ogledat će se u porukama koje će biti poslane u neposrednu kineziološku praksu!'', izjavio je prof.dr.sc. Igor Jukić sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

Na konferenciji sudjeluju ugledni domaći i inozemni stručnjaci iz ovog područja koji će prezentirati teme: Prilagodba ljudskog organizma na neaktivnost i starenje, Prilagođena tjelesna aktivnost i kineziterapija, Biologija & Medicina sporta i vježbanja, Biomehanika i motorička kontrola, Tjelesni odgoj, Kineziološka rekreacija, Kineziologija u vrhunskom sportu, Menadžment sporta, Kineziologija i društvene znanosti (Sociologija, Psihologija, Povijest, Filozofija) i Kondicijska priprema sportaša.

Između ostaloga predavanja će održati ugledni stručnjaci iz svih gore navedenih područja kao što su: Martin Buchheit, Qatar; Maria Dinold, predsjednica Međunarodne federacije prilagođene tjelesne aktivnosti; Austria, Annette Hofmann, predsjednica Međunarodnog društva za povijest sporta; Njemačka, Vladimir Issurin, Elitni sportski odjel, Izrael; Gregor Jurak, Slovenija; Antonio Mendez Gimenez, Španjolska; Marco Narici, predsjednik Europskog koledža sportskih znanosti; Velika Britanija, Barbara Wessner, Austria i Weimo Zhu, SAD.

Radovi koji će biti predstavljeni na znanstvenoj konferenciji i u zborniku radova unaprijedit će pripremu vrhunskih sportaša, nastavne i izvannastavne školske sportske aktivnosti, sportsku rekreaciju, prevenciju ozljeda, rehabilitacijske postupke i promovirati važnost tjelesnog vježbanja u funkciji očuvanja i unapređenja zdravlja.

Više informacija na kinesiology2014.kif.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider