Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dotaknuo se i bolne točke

Saznajte što je nakon utrke rekao ljutiti i neraspoloženi Gips!

U Tomislavovom domu uspjeli smo uhvatiti oca i trenera Ivice Kostelića, popularnog 'Gipsa' koji nakon utrke nije bio previše raspoložen za razgovor s novinarima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uobičajeno rječit, pogotovo kada je pitanju postavljanja staze, ovoga puta Ante Kostelić nije želio previše komentirati stazu druge vožnje, na koju je puno prigovora po završetku utrke imao direktor naše skijaške reprezentacije, Vedran Pavlek.

„Kako da vam odgovorim na to pitanje, to je kao da me pitate jeste li vi lijepi? Kako da vam na to odgovorim. Staza je takva kakva je, što ja znam. Ja to ne komentiram i za to nemam riječi. A i da nešto kažem, to bi bio sukob interesa jer sam ja na jednoj strani. Mogu ja misliti što hoću. Sad kad sam zgubil' onda mogu reći da je staza kriva, ali to nije istina. Ja jedino mogu doći i reći da odustajem i da nećemo voziti, a budući da vozim, znači da sam na to pristao. Što ćeš ideš dalje i to je to“ rekao je Gips pa nastavio u jednako neraspoloženom tonu.

„Mislim da to treba netko drugi vidjeti, osim mene, naprimjer vi (op.a novinari). Nema veze što je Pavlek rekao, on je isto na jednoj strani, a novinari bi trebali biti ti koji bi trebali pisati objektivno,“ opalio je stariji Kostelić po sedmoj sili, a onda se ipak dotaknuo bolne točke i priče o neravnopravnosti kada je u pitanju postavljanje staza u Svjetskom kupu.

„Ovo je individualni sport, a ne momčadski i ne bi se prema tome trebale dijeliti podjele pri izboru postavljača staza. Zamislite da Federeru na osnovi stanja tenisa u Švicarskoj nikada ne daju da bude nositelj na nekom turniru. Pa mislim, onda bi nositelji bili samo Amerikanci i Australci. Ali to nije nikakva zavjera, to je činjenica. „

Ivica je na konferenciji za novinare izjavio kako se postavljanjem ovakvih 'laganih' staza bez zavoja zapravo tendencija da se svi skijaši izjednače, a da kvaliteta u tom slučaju ne može doći do izražaja, Gipsa smo upitali slaže li se on s Ivicom.

„Ma ne znam, ne znam, stvarno. Ne želim ništa reći. Ja samo znam da mi postavljamo samo jednu stazu, a recimo Austrijanci pet ili ne znam koliko već ne, a svi su ti skijaši iza Ivice. Sad se kaže da idemo na momčad, pa ponavljam, nije to momčadski sport, to je individualni sport i dapače, po meni bi se trebalo cijeniti to da ako njih sve može pobijediti netko iz tako male zemlje jer to znači da je stvarno dobar. Kad je bolji od onih koji imaju sve te prednosti.“

A Hirscher je imao malu prednost u prvoj vožnji, s obzirom da je stazu postavio trener austrijske reprezentacije. Novi sljemenski kralj istaknuo je kako mu to nije donijelo preveliku prednost.

„Naravno da je lakše kada znate otprilike što vas očekuje, možete biti malo sigurniji i opušteniji, ali mislim da to ne znači da možete dobiti pola sekunde prednosti ispred konkurencije.“

No 'Gipsa' ne ljuti to već apsolutna neravnopravnost u odnosu skijaških velesila i recimo zemalja poput naše, koja ima rezultate i uspjehe, a svejedno je u sjeni.

„O tome pričam samo ja i zato se ništa ne mijenja. Ako priča netko drugi onda dođe i to vidi i to bi bilo drugačije.“

Tata Kostelić osvrnuo se i na Ivičin nastup.

„Dobro je vozio. Nemam zamjerke, pa ne može to biti savršeno. Jednom je ovako, drugi put onako i to je tako. Pa kaj bi onda Hirscheru rekli s obzirom da nije pobijedio pred domaćim navijačima u Flachau već je čak i izletio. Nisu mu rekli niti jednu riječ i nitko se nije žalio,“ zaključio je Ante i odlepršao skromno proslaviti 30. rođendan kćeri Janice i proslaviti novo postolje Ivice. Sigurno su zaslužili…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider