Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spektakl je zajamčen

Sasvim drukčiji mali nogomet uskoro u Hrvatskoj

Nogometna groznica nije sljedeće godine u Brazilu, već 20. listopada počinje u Hrvatskoj. Osijek, Rijeka, Zagreb i Split ugostit će potpuno drukčiji koncept malog nogometa – 10 minuta, 2 tima, 5 igrača, 0 golmana ili drugim riječima – Red Bull Winning 5.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva postaja Red Bull Winning 5 natjecanja u Osijeku 20. listopada okupit će sportske entuzijaste koji su u natjecateljski duh nogometa i sporta voljni unijeti dašak zabave i za nagradu provozati Formulu 3000 na austrijskom Red Bull Ringu.

Kad se tribine popune, na teren izlaze 2 ekipe u sastavu od po 5 igrača, koje principom ispadanja kreću na put do velikog finala. Svaki put kad lopta završi u mreži protivničke momčadi, jedan protivnički igrač mora napustiti igru. Ona ekipa čiji sastav prvi sjedne na klupu, ostavši bez ijednog igrača u igri, naravno, gubnitnik je i ispada iz daljnjeg natjecanja. Ako unutar 10 minuta nijedna ekipa svojom dominacijom ne eliminira protivnika, pobjeđuje ona momčad s više igrača na terenu.

Nakon održanih turnira u Osijeku, Opatiji, Zagrebu i Splitu, pobjednici sva 4 grada okupit će se na velikom finalu na lokaciji koju će sami birati putem interneta. Nagrada koju osvaja najbolja hrvatska momčad jest vožnja Formule 3000 na Red Bull Ringu u Austriji. Timovi se mogu prijaviti putem stranice www.redbull.hr, a prijava je važeća tek nakon što dobiju potvrdu o istoj. Broj prijavljenih ograničen je. Više informacija o pravilima, rasporedu i samom natjecanju potražite na www.redbull.hr, a u videu pogledajte što napadač Stuttgarta Vedad Ibišević kaže o turniru.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider