Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lijevi i srednji vanjski

Novi igrač u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji

Odlukom izbornika Željka Babića 23-godišnji rukometaš PPD Zagreba Sandro Obranović priključen je hrvatskoj reprezentaciji koja se od subote nalazi u Ivanić Gradu na prvom dijelu priprema za Europsko prvenstvo u Poljskoj (15 - 31. siječnja).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sandro Obranović može igrati lijevog i srednjeg vanjskog, a našao se na širem popisu od 28 kandidata za nastup na Europskom prvenstvu.

Izbornik Željko Babić odlučio ga je priključiti pripremama nakon što je se ispostavilo da Marko Mamić zbog problema s koljenom ne može trenirati punim intenzitetom.

S rukometašima odnedavno trenira i Šime Ivić koji je prvi dio sezone proveo u Celju, a nastavit će u francuskom Nantesu, zbog potrebe za popunjavanjem na deficitarnoj poziciji desnog vanjskog, dok se kapetan reprezentacije Marko Kopljar nalazi u posebnom programu treninga zbog ozljede koljena.

Prvi dio priprema hrvatske reprezentacije u Ivanić Gradu trajat će do 30. prosinca, a od 1. siječnja na istom mjestu slijedi novo okupljanje i početak drugog, završnog dijela priprema, kad bi se dolaskom Domagoja Duvnjaka, Jakova Gojuna i Marina Marića reprezentacija trebala okupiti u kompletnom sastavu.

Hrvatska će uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Poljskoj u Ivanić Gradu (8. siječnja) i Kopru (9. siječnja) odigrati dvije pripremne utakmice protiv Slovenije, koju kao izbornik vodi trener PPD Zagreba Veselin Vujović.

Prethodno će Babićevi izabranici u Ivanić Gradu međusobno odmjeriti snage 4. i 5. siječnja u dvije test-utakmice, kad će igračima sa šireg popisa zadatak biti što vjernije imitirati igru kojom će se Hrvatskoj suprotstaviti Norveška i Island, uz Bjelorusiju, suparnici našim rukometašima u prvoj fazi natjecanja na EP-u u Poljskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider