Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hanžek 2014.

Perković opet deklasirala konkurenciju: Bacala sam i mislila na Ivančića!

Sandra Perković osvojila je prvo mjesto u bacanju diska na Hanžekovićevu memorijalu hicem od 65.09 metara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sandra Perković u ženskoj i Finac Tero Pitkamaki u muškoj konkurenciji ostvarili su najbolje rezultate 64. izdanja IAAF World Challenge mitinga koji je u utorak završen na stadionu Mladosti uz Savu.

Ana pobijedila Blanku po kiši i hladnoći: 'Zagreb je poseban!'

Svjetska rekorderka, olimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja je pobijedila u bacanju diska s rezultatom 65.09 metara što je s obzirom na vremenske uvjete sjajan rezultat.

"Bacala sam i mislila večeras na svog bivšeg trenera, preminuloga Ivana Ivančića, i mislim da bi i on bio zadovoljan mojim hicem u ovako groznim uvjetima", kazala je nakon pobjede na Hanžeku

"Kada sam vidjela da nisam prva, rekla sam samoj sebi - Sandra u svom si gradu i nema bolje od tebe. Uvjeti su bili užasni, bilo je tako hladno i bojala sam se kako će sve ispasti. Zadovoljna sam pobjedničkim hicem, drago mi je što sam pobijedila i zbog Ivančića, nedvojbeno najboljeg svjetskog bacačkog trenera", kazala je Perković, koja će sezonu završiti na Kupu konfederacija u Marrakechu, gdje će predstavljati Europu.

"Važan mi je Marrakech, to je jedini naslov koji mi nedostaje i moram sezonu završiti s tom pobjedom. A ako i tamo bude padala kiša, onda stvarno..", zaključila je Perković.

Finac, koji je na OI u Pekingu osvojio broncu, a 2007. u Osaki i zlato na svjetskom prvenstvu, pobijedio je u Zagrebu u bacanju koplja s rezultatom 84.72 metra.

Na mitingu je nastupilo 180 atletičara i atletičarki iz 32 zemlje, a sigurno bi bilo oboreno nekoliko rekorda mitinga da je vrijeme bilo bolja. Ali kiša i temperatura od svega 15 stupnjeva Celzijusa nisu atletičarima davli velikih izgleda za postizanje boljih rezultata.

Najbliža rekordu mitinga bila je Amerikanka Brenda Martinez koja je na 1.500 metara slavila s rezultatom 4:05.46 minuta. Amerikanki je nedostajalo svega pet stotinki sekunde da obori rekord Bjeloruskinje Alesije Turove iz 2002.

Ovogodišnji "Hanžek" pamtit će se po povratku nakon tri godine Blanke Vlašić i njene borbe za prvo mjesto s Anom Šimić. Na koncu je slavila mlada Zagrepčanka koja je preskočila 193 cm iz prvog, a Blanka iz trećeg pokušaja. Visina od 196cm bila je nedostižna za obje u ovim uvjetima.

U Memorijalnoj utrci Borisa Hanžekovića na 110 metara s preponama slavio je Rus Sergej Šubenkov s rezultatom 13.39 sekundi ispred Kubanca Orlanda Ortege (13.42) i Amerikanca Ronniea Asha (13.52).

Prava "drama" odvijala se u posljednjoj disciplini, 100 metara u kojoj se niti nakon foto finiša nije moglo odrediti tko je pobjednik, pa su prvo mjesto podijelili bivši svjetski rekorder Jamajčanin Asafa Powell i njegov sunarodnjak Kemar Bailey-Cole s vremenom 10.07. (Hina)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider