Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Fokusirana je

Sandra Perković ne želi o tome pričati, ali u London je otišla samo po jednu stvar

Odlazak Usaina Bolta rastužio je i našu Sandru Perković. Podijelila je to s našom ekipom, koja ju je ispratila u London, u kojemu - bez obzira na tihu uvertiru - sigurno želi vratiti svjetsko zlato u svoje vlasništvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska sportašica, najranijim je mogućim letom odletjela na Svjetsko prvenstvo u Londonu, a "tko rano rani, dvije sreće grabi".

"Moje dvije sreće pred odlazak, da sletimo sigurno i da nas dočeka lijepo vrijeme jer hladnije od Zagreba uvijek može", izjavila je uoči leta za britansku prijestolnicu Sandra Perković.

Nije nas uvjerila, znamo da ima puno konkretnije želje.

"Što se tiče rezultata, dobro smo odradili pripreme. Radili smo jako zadnjih mjesec dana, bili smo praktički u konstantnoj karanteni, nismo se pojavljivali nigdje osim na sportskim terenima", rekla je Perković za Dnevnik Nove TV.

"Želim samo da sve prođe glatko"

I baš stoga, uvjereni smo da je Sandra fokusirana samo na zlato. Već ga je osvojila u Moskvi 2013., da bi prije dvije godine u Pekingu osvojila srebro. Znamo da Sandra itakako cijeni srebro, ali također da je zlato nešto što joj najbolje stoji, no velikih najava - nema!

"Pa ja ne želim govoriti o nikakvim medaljama, ne želim govoriti o nekakvom zlatu. Želim u petak ujutro ispunit normu u kvalifikacijama i onda nakon toga razmišljati o tome što me čeka. Ja samo želim da sve prođe glatko, mi smo radili, dali smo sve od sebe, a onda nek se sve stvari poklope, nek ja to izvrtim kako ja to znam izvrtiti, onda se ne moram ničega bojati."

A sad priča o kolegijalnosti. Naime, Sandra je ovako rano u London letjela zbog Stipe Žunića.

"Trenirali smo zajedno, bodrili smo se kroz cijelu sezonu, motivirali smo jedan drugoga i jako sam ponosna što je on u finalu i naravno da ću iz petnih žila navijati za njega."

"S Boltom se nikad ne zna"

A u subotu je cijeli svijet navijao za prikladni oproštaj Usaina Bolta, ali Justin Gatlin je imao druge planove.

"Teško će biti sad bez njega, mogu reću da sam tužna što odlazi, ali svakom od nas sportaša dolazi vrijeme kada trebamo odlučiti, kada je to ono što želimo, on je to odlučio, mi ga trebamo podržatu, a on će ostati legenda koja će trajati."

Što misliš, možda ga baš ova bronca motivira da produži još malo?

"S Usainom Boltom se nikad ne zna, ali ne vjerujem da tijelo fizički može izdržati tolike napore. Ali nikad se ne zna, možda se malo pritaji, pa se vrati za Tokio 2020."

Što se nas tiče: može. Nek veliki Bolt malo odmori i u međuvremenu uživa u nastavku svjetske dominacije naše Sandre Perković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider