Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi rekord

Sandra Perković nastavila dominaciju svjetskim diskom

Sandra Perković stigla je do nove pobjede nastavivši dominaciju svjetskim diskom. Nakon slavlja na prvom mitingu Dijamantne lige s ovom disciplinom u programu, odnijela je pobjedu i na drugom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Kini je bila vrlo uvjerljiva, bacila je disk na nestvarnih 70.52 i tako još jednom ove godine popravljala osobni rekord, te je u odličnom raspoloženju otputovala u Eugene gdje je još jednom bila najbolja.

Ovaj put nije uspjela prebaciti 70 metara, no ostavila je konkurenciju daleko iza sebe. Bila je u vodstvu od prve serije kada je bacila 65.77 što nijedna natjecateljica nije uspjela nadmašiti u nastavku. One prave daljine kakve i želi dosegnula je u posljednja dva hica.

Kako je sama priznala nakon natjecanja, očekivala je hitac od 70 metara jer su vremenski uvjeti bili odlični, međutim imala je problema s kontrolom zaleta i tek na kraju natjecanja uspjela je uhvatiti ritam. Prvo je u petoj seriji bacila disk na 67.07, a zatim u šestoj na pobjedničkih 69.32.

Na taj način je i popravila rekord mitinga koji je držala od 2012. godine, a on je iznosio 66.92.

- Osjećam se odlično nakon još jednog odličnog rezultata. 66.93 je moj treći najbolji rezultat ove sezone. Došla sam vrlo spremna, ali malo sam imala problema s krugom koji je bio dosta brz na što nismo navikli. U zadnjoj seriji sam bacila taj hitac koji je ostavio konkurenciju daleko iza mene za čak četiri metra. Konkurencija je bila jaka s dvije osvajačice srebrne medalje sa svjetskih prvenstava, SAD je apsolviran, a sljedeće destinacija je Oslo gdje se veselimo još boljim rezultatima - rekla je Perković nakon natjecanja.

Drugo mjesto zauzela je Njemica Shanice Craft s osobnim rekordom 65.38 dok je treća bila Amerikanka Gia Lewis-Smallwood sa 64.98. (TS)

 

Dijamantna liga, disk:

 

1. Sandra Perković (Hrvatska) 69.32

2. Shanice Craft (Njemačka) 65.38

3. Gia Lewis-Smallwood (SAD) 64.98

4. Nadine Müller (Njemačka) 64.37

5. Melina Robert-Michon (Francuska) 63.65

6. Julia Fischer (Njemačka) 63.55

7. Yaime Perez (Kuba) 62.04

8. Zaneta Glanc (Poljska) 60.33

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider