Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svjetsko prvenstvo u Moskvi

Sandra Perković lakoćom u finale s trećim rezultatom

Sandra Perković plasirala se u finale bacanja diska na Svjetskom prvenstvu u Moskvi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković plasirala se lakoćom u finale na Svjetskom atletskom prvenstvu koje je danas započelo u Moskvi. Njen hitac od 63.62 metra bio je treći najbolji u kvalifikacijama.

Perković je spomenuti hitac na stadionu Lužniki bacila u prvoj seriji i bio joj je to ujedno i jedini hitac, budući je njime ostvarila kvalifikacijsku normu (63 metra).

U skupini B u kojoj je Perković bila smještena to je ujedno bio i najdulji hitac, a dalje su od nje bacile samo Litavka Zinaida Sendriute (64.16) i Kubanka Yarelis Barrios (63.63) iz skupine A.

Finale u bacanju diska na rasporedu je već u nedjelju poslijepodne, a olimpijska pobjednica i dvostruka europska prvakinja slovi kao glavna favoritkinja za zlatnu medalju.

Horvat bez ispravnog skoka u kvalifikacijama

Prvog dana Svjetskog atletskog prvenstva koje se održava u Moskvi u kvalifikacijama skoka s motkom nastupio je i mladi hrvatski predstavnik, 19-godišnji Ivan Horvat.

Nažalost, Horvat nije uspio upisati ispravan skok, te je rušio letvicu u sva tri pokušaja na početnoj visini od 5 metara i 25 centimetara i tako ostao bez plasmana.

Plasman u finale nosio je automatski skok od 5 metara i 70 centimetara (kvalifikacijska norma), odnosno 12 najboljih rezultata.

Najbolji su rezultat u kvalifikacijama ostvarili Čeh Jan Kudlička i Francuz Renaud Lavillenie sa preskočenih 5 metara i 65 centimetara, dok se kao posljednji u finale plasirao Kinez Changrui Xue sa preskočenih 5 metara i 55 centimetara iz trećeg pokušaja.

Horvatov osobni rekord inače iznosi 5 metara i 62 centimetra, a ostvario ga je krajem lipnja ove godine u Kopru. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider