Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Lijepa naša' na olimpijskom stadionu

Sandri Perković rekord i ZLATO u Londonu!

Hrvatska atletičarka osvojila je prvu zlatnu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Londonu! Bravo Sandra!

Sandra Perković s hicem od 69,11 metara postala je nova olimpijska pobjednica u bacanju diska, a hrvatska se himna orila olimpijskim stadionom u Londonu pred 80 tisuća gledatelja! Prelijepa scena i nadamo se da će se 'Lijepa naša' još koji puta čuti na olimpijskim borilištima na ovim Igrama.

 

 

 

 

Nakon kraja finalne serije briznula je Sandra u plač i pojurila prema svome treneru Ivanu Ivančiću te brojnim hrvatskim sportašima u prvim redovima tribina.

>> Zlatna Sandra: 'Ovo mi je najsretniji dan u životu - mama, volim te!'

>> Ovo je 19. medalja Hrvatske na ljetnim OI: Prisjetimo se svih!

To je prva hrvatska ZLATNA medalja u Londonu i prva zlatna olimpijska nakon osam godina i prvog mjesta rukometaša. To je ujedno i službeno najbolji hrvatski rezultat u povijesti, a time i najbolji Sandrin.

Ukupno je to 19. olimpijska (četvrto zlato) medalja za Hrvatsku od osamostaljenja.

Hrvatska je atletičarka bila bolja od drugoplasirane Yanfeng Li iz Kine te Ruskinje Darije Piščalnikove. Sandra je bila dominantna u cijelom finalu, opet je pokorila konkurenciju i time okrunila karijeru na najbolji mogući način već u 22. godini života.

Sandrina dominacija u 2012. zadivljujućih je razmjera. Obranila je europski naslov u Helsinkiju, osvajačica je Dijamantne lige i sada olimpijska pobjednica.

Za zagrijavanje je u prvoj seriji Perković bacila disk do 64.58 metara što je u tom trenutku bilo dovoljno za treće mjesto, iza Njemice Nadine Müller i Ruskinje Darje Piščalnikove. Samo nakratko u drugoj su je seriji na peto mjesto potisnule svjetska prvakinja Yanfeng Li i Kubanka Yarelys Barrios, ali onda je u krug za bacanje stala Sandra i priči je bio kraj.

Odletio je disk hrvatske sportske junakinje na 68.11 metara što je bilo dovoljno za vodstvo u tom trenutku, a bilo bi i za zlato, čak i da nije do kraja popravuila taj rezultat. Ali, popravila ga je već u sljedećoj seriji i to za točno jedan metar - 69.11. Nijedna suparnica nije imala odgovor na takav impresivan hitac. Najbliža je na koncu bila Piščalnikova sa 67.56 metara, a broncu je osvojila Yanfeng Li sa 67.22. Piščalnikova je, inače, ove godine jedina bacala preko 70 metara, ali kod kuće, u Rusiji.

U Londonu nije imala odgovor na Sandru koja je u preostale tri serije imala jedan neispravan hitac, te pogođene daljine od 66.96 i 64.03 metra nakon čega je briznula u pobjednički plač i podršku s tribina velikog broja hrvatskih sportaša.

Poredak:

1. SANDRA PERKOVIĆ 69.11

2. Li Yanfeng (Kina) 67,22

3. Darija Piščalnikova 66,42

6. serija:

Ostala je još samo Yanfeng Li.  Gotovo je! Zlato za Hrvatsku!

Muller ostaje bez medalje.

Piščalnikova baca loše i to je još jedan korak prema zlatu naše atletičarke.

5. serija:

Sandra baca 66,96. Još samo jedna serija do prvog hrvatskog zlata u Londonu!!!

Li Yanfeng i dalje ne uspijeva baciti dobar hitac. Zasad ima broncu.

Muller baca nedovoljno za postolje.

Piščalnikova baca daleko. 67,56 i to je drugo mjesto za Ruskinju.

4. serija:

Sandra je napravila prvi prijestup, ali i dalje uvjerljivo grabi prema zlatnoj medalji.

Li Yanfeng opet prijestup.

3. serija:

Sandra Perković u trećem pokušaju baca još više! Otišla je Sandra na velikih 69,11, novi hrvatski rekord! Bravo Sandra! Još po tri serije za svaku bacačicu.

Li Yanfeng također prestupila. Zasad samo jedan ispravan hitac, ali zasad odmah iza Perković

Muller u trećem pokušaju prestupila.

2 .serija:

Perković baca najdulje! 68,11 za Sandru! Prva tasad hrvatska atletičarka!

Kubanka Barrios bacila 66,38. Čekamo odgovor Sandre Perković. ovo će biti veliki izazov.

Nadine Muller bacila je 65,06 u drugom pokušaju. Li Yanfeg bacila nevjerojatan rezultat od 67,22! Sandra će imati težak posao.

1. serija:

Sandra Perković u prvoj je seriji treća iza Njemice Nadine Muller (65,71) i Ruskinje Darije Piščalnikove (65,19). Sandra je bacila 64,58. Četvrta je Kubanja Yarelys Barrios (63.97).

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider