Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL doigravanje

San Jose poravnao na 3-3 protiv prvaka iz Los Angelesa

Nošeni strašnom podrškom s tribina hokejaši San Jose Sharksa poravnali su rezultat u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NHL lige protiv aktualnih prvaka iz Los Angelesa na 3-3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sharksi su pogocima Joea Thorntona u prvoj i TJ Galiardija u drugoj trećini upisali tijesnu 2-1 pobjedu protiv Kingsa, čime su izborili odlučujuću sedmu utakmicu serije u kojoj će pobjednik odnijeti sve - ulazak u konferencijski finale.

Thornton je konferencijski polufinale otvorio brzim pogotkom (u 7. minuti) u situaciji s igračem više, što je bio dovoljno dobar razlog da domaći navijači polude, te gromoglasnim navijanjem nose svoje igrače u ostatku utakmice. Nakon svega četiri minute i 10 sekundi igre u drugoj trećini Galiardi je povisio na 2-0, a konačnih je 2-1 postavio Dustin Brown u 14. minuti druge dionice.

Pogodaka u posljednjoj dionici nije bio, iako je najbliže jednom bio San Jose, koji je propustio nekoliko vrlo dobrih prilika pred kraj susreta kada su se Kingsi više orijentirali prema postizanju pogotka, a ne toliko prema obrani vlastitog gola.

Obojica su vratara obranila po 24 udaraca koja su išla u okvir njihovih vrata, no Jonathanu Quicku je, za razliku od Anttiju Niemiju, jedan pak više izmaknuo pažnji.

Odlučujuća utakmica kalifornijskog derbija igra se u utorak u Los Angelesu, gdje Kingsi još nisu poraženi kada je doigravanje u pitanju (šest pobjeda). Štoviše, gledamo li i regularni dio sezone Los Angeles je na nizu od 13 pobjeda na svom ledu! (TS)

NHL doigravanje, Zapadna konferencija, 6. utakmica:

San Jose - Los Angeles 2-1

Serija je izjednačena na 3-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider