Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Može li do Rija?

Šampionski povratak velikog Granta Hacketta

Gotovo sedam godina nakon što je otplivao svoju posljednju utrku na Igrama 2008. u Pekingu, 34-godišnja australska plivačka legenda Grant Hackett vratio se natjecanjima i osvojio brončanu medalju na državnom prvenstvu u disciplini 400 m slobodno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grant Hackett je na srednjim i dugim prugama osvojio sve medalje koje je mogao, ali rijetko kojoj se tako čudio i veselio kao što je to bio slučaj u petak, nakon što je doplivao do bronce na prvenstvu Australije u Sydneyju u disciplini 400 m slobodno, s vremenom tri minute, 46 sekundi i 53 stotinke.

"Ne znam što se događa. Ne mogu vjerovati da sam za ovo sposoban nakon samo šest mjeseci treninga. Možda sam malo stariji i snažniji. Tko zna za što ću biti sposoban nakon sljedećih šest mjeseci", izjavio je šokirani Hackett nakon utrke.

Plivač koji u svojoj kolekciji ima dva olimpijska zlata i jedno srebro na 1500 m te deset naslova svjetskog prvaka, u finalnoj utrci je imao gotovo tri i pol sekunde bolje vrijeme od onoga koje je postigao u kvalifikacijama (3:49.97), što je četvrti rezultat u svijetu ove godine. Ispred njega su u utrci s najboljim ovogodišnjim vremenima bili samo Mack Horton (3:42.84) i David McKeon (3:44.28).

Ovakvim premijernim nastupom nakon sedmogodišnjeg izbivanja s natjecanja Hackett će dodatno podgrijati špekulacije o povratku i u australsku olimpijsku reprezentaciju za Igre u Riju sljedeće godine. Ipak, ima i onih koji su skeptični nakon u povoljan rasplet ove priče nakon neuspjelog pokušaja druge australske plivačke legende Iana Thorpea u olimpijsku reprezentaciju za OI 2012. u Londonu.

No, Hackett tvrdi da mu je glavni motiv za povratak plivanju bilo osobno zdravlje. Naime, početkom 2014. plivač se našao u teškoj krizi i liječio se od ovisnosti o lijeku protiv nesanice.

Hackett možda i ne uspije izboriti ponovni nastup na Olimpijskim igrama, ali vrlo lako bi mogao biti uvršten u reprezentaciju za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u ruskom Kazanju. Uspije li se plasirati među šestoricu najbržih na 200 m slobodno, Hackett će imati svoje mjesto u australskoj štafeti 4 x 200 m slobodno na SP-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider