Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Napao i svjetski rekord

Samo je Bubka bolji: Pogledajte drugi skok u povijesti!

Sjajni francuski atletičar Renaud Lavillenie u velikoj je formi na početku 2014. godine. Olimpijski pobjednik u skoku s motkom na dvoranskom je mitingu u Bydgoszczu preskočio nevjerojatnih 6.08 metara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo je jedan čovjek u povijesti, i na otvorenom i u dvorani, skakao više - samo legendarni Sergej Bubka. Lavillenie je 6.08 metara preskočio iz prvog pokušaja, a nakon toga je pokušao srušiti i apsolutni svjetski rekord, 6.16 metara, ali sva tri puta je rušio letvicu.

"Drugi pokušaj na 6.16 je bio dobar, ali već sam bio umoran. No, s druge strane, moram priznati da sam se ozbiljno nadao da ću srušiti svjetski rekord. Možda uspijem na Svjetskom prvenstvu u Sopotu", naglasio je 27-godišnji Francuz koji je nekoliko dana ranije preskočio i 6.04.

Veliki doseg Renauda Lavillenieja je prokomentirao i Bubka: "Renaud skače na doista visokoj razini, postao je drugi motkaš u povijesti. Od prošle sezone skače ima veću konstantu. Mogao bi srušiti moj rekord ove godine", izjavio je Ukrajinac.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider