Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Još samo Kina

Amerikanke pred povijesnim uspjehom: Vodi ih prava legenda!

Reprezentacije SAD-a i Kine sastat će se u nedjeljnom finalu Svjetskog prvenstva za odbojkašice, nakon što su Anmerikanke u polufinalu s 3-0 nadigrale Brazilke, a Kineskinje s 3-1 pobijedile Italiju u uzavreloj atmosferi milanskog Mediolaneum Foruma.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odbojkašice SAD-a postale su prve finalistice Svjetskog prvenstva nakon što su u Milanu s 3-0 (25-18, 29-27, 25-20) nadigrale reprezentaciju Brazila koja je do polufinala stigla bez poraza. Brazilke su na prethodna dva svjetska prvenstva osvajale srebrna odličja, gubivši oba puta u pet setova uzbudljive finalne dvoboje s Rusijom, a u Italiji će se morati zadovoljiti borbom za broncu.

Američke odbojkašice pod vodstvom Karcha Kiralyja, jednog od najboljih odbojkaša svih vremena, imaju priliku ostvariti povijesni uspjeh i osvojiti prvo svjetsko zlato u povijesti američke ženske odbojke. Reprezentacija SAD-a posljednji je put u finalu bila 2002. godine u Njemačkoj, kad su svjetskim prvakinjama postale Talijanke.

Domaćini svjetskog prvenstva nadali su se reprizi tog finalnog dvoboja i konačnog ishoda, ali to se neće dogoditi. Talijanke su u drugoj fazi natjecanja bile bolje od Kineskinja u četiri seta, ali u mnogo važnijem dvoboju reprezentacije Kine je uzvratila i slavila s istovjetnih 3-1 (25-21, 25-20, 20-25, 30-28). Talijanke su bile na rubu preokreta kad su u četvrtom setu nakon spašene tri meč-lopte stigle nadomak petom setu, no Kineskinje su izdržale pritisak domaćih navijača i realizirale petu meč-loptu.

Italija i Brazil će u nedjelju u 17.30 sati igrati utakmicu za treće mjesto, dok će finalni obračun SAD-a i Kine, u kojem će Kineskinje loviti svoj treći svjetski naslov, započeti u 20 sati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider