Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Neće se žaliti

Rusi prihvatili suspenziju Međunarodne atletske federacije

Vijeće Međunarodnog atletskog saveza je 14. studenoga privremeno suspendiralo ARAF zbog optužbi za sustavno dopingiranje atletičara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruski atletski savez (ARAF) prihvatio je suspenziju Međunarodne atletske federacija (IAAF) zbog optužbi za sustavno korištenje dopinga ruskih atletičara i neće podnijeti žalbu.

"Rusija je prihvatila suspenziju i neće se žaliti premda ima na to ima pravo. Žele ubrzati cijeli proces i reformirati nacionalni savez kako bi se što prije vratili natjecanjima i punopravnom članstvu u ovoj organizaciji. Sigurni smo kako će u tome uspjeti," poručili su iz IAAF-a.

Vijeće Međunarodnog atletskog saveza je 14. studenoga privremeno suspendiralo ARAF zbog optužbi za sustavno dopingiranje atletičara. IAAF je donio odluku o suspenziji nakon što je nezavisna komisija Svjetske antidopinške agencije (WADA) objavila izvještaj u kojem se Rusija optužuje za korištenje nedozvoljenih sredstava i to u suradnji sportaša, tamošnjeg atletskog saveza i antidopinške agencije.

IAAF je potom odredila radnu skupinu s petero članova koja će nadgledati reformu ruskog atletskog saveza. Rusi će zbog suspenzije propustiti svjetsko dvoransko prvenstvo u Portlandu u ožujku 2016. godine, no nadaju se kako će im ipak biti dozvoljen nastup na Olimpijskim igrama idućeg ljeta u Rio de Janeiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider