Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Još samo autsajderi

Tunis i Poljska osigurali Rio, Slovenija je jako blizu

Kompletirano je drugo kolo i na dva preostala kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I prije posljednjeg dana poznate su dvije reprezentacije koje će s kvalifikacijskog turnira u Gdanjsku ići na Olimpijske igre.

To su Tunis i Poljska koji su ove subote stigli do druge pobjede nad svojim protivnicima te će njihov međusobni ogled u nedjelju biti isključivo za prestiž.

Tunis je nakon Čilea i Makedoniju svladao sa šest razlike. Bilo je 32:26 (17:10) za konačnu potvrdu jednog od prva dva mjesta.

Poljaci su pak dobili Čile 35:27 (19:13) i priključili se Tunižanima.

U Malmöu je Švedska pobijedila Sloveniju 24:23 (12:9) i upisala drugu pobjedu. Međutim, Šveđani još uvijek nisu sigurni jer u nedjelju igraju protiv Španjolaca koji su pobijedili Iran 37:23 (18:12) i još su uvijek u igri, unatoč šokantnom porazu od Slovenije u prvom kolu.

Slovenci i njihov izbornik Veselin Vujović su jako blizu plasmana. Porazom od samo jednog gola razlike od Švedske i zbog +3 protiv Španjolske osigurali su si da u eventualnom krugu tri reprezentacije neće biti najgori. U prijevodu, Sosedima će za odlazak u Rio de Janeiro biti dovoljan trijumf protiv slabašnog Irana (nedjelja, 18:45).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider