Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Cilj izboriti Olimpijske igre

Čeka nas težak turnir: Babić otkrio na čemu će rukometaši raditi za Dansku

Izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić u petak je na primanju kod župana Splitsko-dalmatinskog Zlatka Ževrnje najavio da će Hrvatska za sljedeći turnir u Danskoj više poraditi na preciznosti i napadu dodavši da svi timovi, osim Bahreina, imaju šansu izboriti plasman na OI u Rio de Janeiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Znam da županija pomaže rukometu u Dalmaciji i da je to sport koji je ovdje ostavio traga jer se osvajalo puno medalja, a i bio je stalno prisutan u europskim i svjetskim okvirima. U ovim zanimljivim vremenima pomoć je rukometu potrebna da bi opstao. Potrebna nam je pomoć u svemu, a ja se kao izbornik nadam i vjerujem da ćemo tu pomoć koja nam je potrebna dobiti u bilo kojem obliku", kazao je Babić naglašavajući da su mu se sada slegle emocije oko prvenstva i da danas može reći kako je sretan što su svi prepoznali njihovu borbenost i veliko srce za Hrvatsku.

Za predstojeći kvalifikacijski turnir, na kojem će se u travnju uz domaćina Dansku za dva mjesa koja vode na OI u Rio de Janeiro boriti još i Norveška, Bahrein i Hrvatska, Babić je rekao kako nas čeka težak turnir, a da su su kod određivanja domaćinstva Skandinavci pokazali ekonomsku silu i da je to razlog zbog kojeg Hrvatska nije uspjela dobiti domaćinstvo kvalifikacijskog turnira.

"Norveška će tamo igrati kao da Hrvatska igra u Mostaru. Igrat će kao da su kod kuće. Sasvim je sigurno da će tu biti ogroman pritisak na nas. Vjerujem da je u sportu sve moguće, a to smo i pokazali već na ovom turniru. Obaveza nam je da se dobro pripremimo i da naš angažman ne bude upitan. Moramo biti spremni taktički i mentalno na sve moguće scenarije te dati svoj maksimum. Bit ćemo radosni ako odemo na Olimpijske igre, no sport je nepredvidiv, kvaliteta je izjednačena, a svi timovi imaju podjednako šanse da odu na Olimpijske igre, izuzev Bahreina", odgovorio je Babić

Po njegovim riječima na postojećem turniru još treba unaprijediti obranu kako bi se postigla preciznost, ali treba raditi i na napadu i disciplini.

Novinare je zanimalo i na koji će se način pomoći rukometu u Splitu jer je evidentno da u tom gradu ima puno talenata, a tu je i Rukometna akademija Balić-Metličić. Babić je odgovorio kako je razumio pitanje, ali da misli kako to nije pitanje za njega na što se nadovezao župan Zlatko Ževrnja dodavši da na to mora odgovoriti ne samo on već i gradonačelnik, ministar, ali i nova Vlada da se rukometu pomogne kroz porezni sustav.

Ževrnja je kazao da je reprezentacija pokazala da se trudom, radom i zajedništvom može puno napraviti zbog čega su svi ponosni.

"U ova vremena svekolikih kriza ste unijeli jednu novu nadu, te optimizam i još jednom pokazali da se sve može postići radom, redom i trudom zbog čega vam puno hvala", rekao je Ževrnja podsjetivši da je Splitsko-dalmatinski rukometni savez najveći rukometni županijski savez u Hrvatskoj i da će županija u okviru svojih mogućnosti i dalje podupirati sportske i druge projekte.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider