Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
stepančić spreman

Rukomet OI 2016: Željko Babić objavio širi popis rukometaša za Rio

Hrvatski rukometaši počinju pripreme za Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometni reprezentativci u srijedu su sistematskim pregledima u Poliklinici AVIVA započeli pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a izbornik Željko Babić objavio je popis od 21 igrača koji dolaze na prvu fazu priprema u Sv. Martinu na Muri.

Na popisu su: Ivan Stevanović (PPD Zagreb), Ivan Pešić (Meshkov Brest), Filip Ivić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Lovro Mihić (PPD Zagreb), Domagoj Pavlović (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Vive Tauron Kielce), Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Jerko Matulić (Chambery), Ilija Brozović (Kiel), Krešimir Kozina (Flensburg), Marino Marić (Melsungen), Marko Kopljar (Barcelona), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Luka Cindrić (Vardar), Igor Karačić (Vardar), Marko Mamić (Dunkerque), Ivan Slišković (Veszprem), Domagoj Duvnjak (Kiel) i Jakov Gojun (Fuchse Berlin).

Olimpijske igre u Riju bit će pete Igre na koje su se hrvatski rukometaši plasirali od osamostaljenja Hrvatske, a u Rio dolaze kao osvajači bronce iz Londona prije četiri godine. Inače naši rukometaši u svojoj riznici imaju i dva zlatna odličja s Igara u Altanti (1996.) i Ateni (2004.), a na olimpijskom turniru u Riju nastupit će u skupini A u kojoj su još i reprezentacije Francuske, Danske, Tunisa i Katara.

"Želio bih se zahvaliti HOO-u na onom što nam pruža u dugom nizu godina suradnje i ustanovi Aviva. Ovakva druženja i pratnja koju imamo danas dokaz su ozbiljnog pristupa našoj reprezentaciji kojim želimo prevenirati bilo kakve ozljede. Jako je bitno da se kroz ovakve preglede prati kako se igrači hrane jer sve su to preduvjeti za dugotrajnije karijere. Što se tiče situacije za Rio dobili smo potvrdu da su svi igrači zdravi i da se momčad može isključivo fokusirati na pripreme i taktiku", rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Pripreme za Olimpijske igre odrađivat će se u četiri faze uz prijateljske utakmice protiv Švedske, Slovenije i Njemačke, a na Olimpijske igre hrvatska rukometna reprezentacija putuje 29. srpnja.

"Ostvarili smo zacrtane rezultate i zahvaljujem se svima koji su nam pomogli u ostvarenju cilja. Pripreme za Rio odvijat će se u četiri faze. Prva je u Sv. Martinu na Muri do 19. lipnja, a ostale ćemo održati u Splitu, Zadru i Opatiji, ali s obzirom na turističku sezonu moguće je i da dođe do nekih promjena. Igrat ćemo i dvije prijateljske utakmice sa Švedskom i Slovenijom, a posljednja provjera bit će protiv Njemačke u Riju koja će nam ujedno biti i posljednja provjera za Katar, našeg prvog protivnika na OI", kazao je izbornik Babić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider