Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zaslužuju vašu potporu

Rukomet je opet na naslovnicama, a 'krivac' je sjajan trener

Milijun klikova ovih je dana ubilježio čudesni pogodak Duška Čelice postignut gotovo s polovice terena i to nakon isteka 60. minute, pogodak kojim su igrači PPD-a Zagreb ostvarili i petu ovosezonsku pobjedu u zagrebačkoj Areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom su potvrdili 3. mjesto u skupini A lige prvaka, odnosno nakon dvije godine plasman među 16 najboljih u Europi. Rukomet je opet postao priča za naslovnice, ovoga puta lijepa priča , koja nam je sigurno trebala nakon neuspjeha reprezentacije i lamentiranja o Golužinom nasljedniku.

VIDEO: Gol iz Arene pogledan više od milijun puta, traje burna rasprava

Mlada i neiskusna zagrebačka momčad tako je ove sezone slavila protiv jednog velikog Kiela, ali i francuskog rukometnog diva PSG-a. Mladu momčad PPD Zagreba preporodio je svojim dolaskom crnogorski stručnjak Veselin Vujović. On je podsjetimo, klupu zagrebaša preuzeo u rujnu 2014. godine, kada je otkaz dobio Boris Dvoršek.

Više nisu fini dečki

Vujo je tako postao i prvi trener stranac u klubu koji je početkom devedesetih bio dvaput prvak Europe. Inače, prvo što je svojoj novoj momčadi zamjerio je to da su ''malo prefina momčad, igrači kad naprave malo oštriji prekršaj, ispričavaju se protivnicima''. No, to je svojim dolaskom promijenio. Vujović ima odličnu atmosferu i očito zna sa igračima, što se na kraju vidi i na terenu, što je i najvažnije.

Tako je nekad sjajni igrač Barcelone, te trener Vardara, ali i dugogodišnji izbornik Srbije i Crne Gore, izvukao maksimum od svojih igrača i Zagrebu donio plasman među 16 najboljih nakon dvije godine.

''Zagreb nema svjetsku klasu, ali i sa slabijom momčadi može se puno postići'', poručio je Vujović na početku svog mandata. Kao najbolji primjer istaknuo je Flensburg koji je lani osvojio Ligu prvaka pored Barceone ili Kiela. Čini se kako se Crnogorac na klupi Zagreba baš toga i drži, traži maksimum.

Sada su na redu dva susreta protiv Metalurga i Line Červara u Skoplju. Prvi je već u subotu u Ligi prvaka, a drugi u srijedu u SEHA GSS ligi. Prvi ne odlučuje više ni o čemu, no kako Zagreb ove sezone u LP-u nema pobjedu u gostima, to je novi cilj za Vujovića i momčadi. U SEHA GSS ligi, zagrebašima je pak cilj treće mjesto. To bi značilo da do kraja trebaju dobiti sve utakmice.

Uskoro na red dolazi i osmina finala Lige prvaka, a neki od mogućih protivnika su Szeged , Kolding, Vardar ili Lowen. Koga god dobili, zagrebašima neće biti lako, ali ne treba sumnjati kako će uz Vujovića na klupi dati svoj maksimum.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider