Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
završna faza

Smanjuju se opcije: Još dva rukometaša otpala za Europsko prvenstvo

Hrvatska rukometna reprezentacija zbog ozljeda je ostala bez još dvojice reprezentativaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Drugi dio priprema hrvatske rukometne reprezentacije u Ivanić-Gradu odnio je prve žrtve. Domagoj Pavlović nakon liječničkih pretraga i magnetske rezonance otpao s popisa reprezentacije u sklopu priprema za odlazak na Europsko prvenstvo u Poljskoj.

Isto tako, zbog problema s lijevim ramenom izbornik Željko Babić ne može do kraja priprema računati ni na Marija Vuglača te će u nastavku u reprezentaciji ponovno biti Šime Ivić.

Liječnički tim na čelu s dr. Krešimirom Rotimom utvrdio je kako se kod Domagoja Pavlovića radi o diskopatiji lumbalnog dijela kralježnice. Ozljeda zahtijeva daljnje terapije, te on, nažalost, neće konkurirati za odlazak u Poljsku.

Mario Vuglač je na posljednjem treningu osjetio snažne bolove u već operiranom ramenu šuterske ruke i čeka ga pauza i oporavak, zbog čega je Šime Ivić već danas ponovo stigao u Ivanić Grad. Podsjetimo, Vuglač koji svoj rukometni kruh zarađuje u Kataru, za mjesto među 20 pozvanih na drugi dio priprema izborio se na deficitarnoj poziciji desnog vanjskog igrača.

U sljedećih desetak dana zadaća je izbornika Babića i njegovog stručnog stožera da dovedu igrače u optimalno stanje pred odlazak na Europsko prvenstvo u Poljsku, gdje će se od 15. do 31. siječnja najbolje europske reprezentacije boriti za naslov kontinentalnog prvaka. Hrvatska će biti glavni favorit skupine kojoj su domaćin Katowice, a suparnici našim rukometašima u prvom dijelu EP-a bit će Bjelorusija (15.1.), Norveška (17.1.) i Island (19.1.).

Glavnu provjeru uoči odlaska u Poljsku, hrvatski će rukometaši imati 8. i 9. siječnja protiv reprezentacije Slovenije kojoj je na čelu u izborničkoj ulozi trener PPD Zagreba Veselin Vujović. Hrvatske će ugostiti slovensku reprezentaciju u petak, 8. siječnja (19 sati), u Ivanić-Gradu, a dan poslije gostovati u Kopru.

U odnosu na prvi dio priprema, gdje je izbornik Babić provjeravao i neke igrače sa šireg popisa od 28 imena, u drugom dijelu priprema reprezentacija je okupljena u punom sastavu nakon što su se priključili i igrači iz njemačkih klubova, Domagoj Duvnjak, Marino Marić i Jakov Gojun, koji su zbog napornog rasporeda imali nekoliko dodatnih dana za odmor.

Najveće ime koje je zasad otpalo zbog ozljede je desni vanjski Luka Stepančić.

Vratari:

1. Mirko Alilović – MVM Veszprem
2. Ivan Stevanović – PPD Zagreb
3. Filip Ivić – PPD Zagreb

Krilni igrači:

4. Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce
5. Antonio Kovačević – PPD Zagreb
6. Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce
7. Zlatko Horvat – PPD Zagreb

Pivoti:

8. Ilija Brozović – HSV Hamburg
9. Krešimir Kozina – SG Flensburg-Handewitt
10. Marino Marić – MT Melsungen

Vanjski igrači:
11. Marko Kopljar - Barcelona
12. Domagoj Duvnjak – THW Kiel
13. Igor Karačić - Vardar
14. Luka Cindrić - Vardar
15. Šime Ivić - Celje
16. Marko Mamić – Dunkerque HB Grand Littoral
17. Ivan Slišković – MVM Veszprem
18. Jakov Gojun – Füchse Berlin
19. Luka Šebetić – PPD Zagreb

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider