Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'hvala ti za sve'

VIDEO Pogledajte emotivan susret rukometnih legendi - Ćavara i Svenssona

Još su dva dana ostala do početka kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, a iz danskog Herninga uživo su se za Dnevnik Nove TV javili Saša Lugonjić i njegov sukomentator Patrik Ćavar...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od petka do nedjelje u Danskoj se igra rukometni kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro. U Herningu su Saša Lugonjić, Stipe Sladoljev i stručni sukomentator Patrik Ćavar, a sve utakmice s kvalifikacijskog turnira moći ćete izravno pratiti na Doma TV i GOL.hr.

Rukometni spektakl uz ponajboljeg igrača svih vremena

Pred ekipom Nove TV veliki je izazov, a u ostvarenju tog izazova angažirali smo najjače moguće pojačanje, istinsku legendu hrvatskog i svjetskog rukometa Patrik Ćavar.

"Lijepi pozdrav svima. Hvala vam lijepa što ste me se sjetili. Prvi put radim komentatorski posao i nadam se da ću donijeti sreću reprezentaciji", kaže jedan od najboljih igrača svih vremena Patrik Ćavar..

* U to ne sumnjamo jer rukomet imaš u malom prstu. Strahovito zahtjevan kvalifikacijski put.

"Otvaramo s Dancima. Najteži suparnik za nas i najteža utakmica, ali mislim da smo dokazali da možemo igrati u tako zahtjevnim uvjetima. Sjetimo se samo Poljske koju smo razbili pred punom dvoranom", rekao je popularni Pako.

Susret Ćavara i Svenssona nakon 10 godina

Danas je reprezentacija Danske imala konferenciju za novinare, a na njoj se dogodio susret dvojice rukometnih legendi i prijatelja po prvi put nakon 10 godina.

* Kakav nevjerojatan susret! Dvojica legendarnih igrača one super-moćne Barcelone iz 90-ih godina sreli su se sasvim slučajno na konferenciji za novinare danske rukometne reprezentacije. Naš Patrik Ćavar i švedski vratar Tomas Svensson nisu se vidjeli godinama.

"Imamo mnogo zajedničkih sjećanja. Mnogo toga smo osvojili zajedno u Barceloni. Divim mu se i kao igraču. Pako Ćavar je za mene jedan od najboljih rukometaša svih vremena. Igrao je kao lijevo krilo, pa kao razigravač. Karijeru je završio kao pivot. Kompletan igrač", rekao je Tomas Svensson.

"Bio je to nevjerojatan susret. Tomas je veliki vratar i čovjek i jednostavno je nemoguće pobrojati što je sve osvojio. On je bio čovjek koji mi je najviše pomogao kada sam potpisao za Barcelonu. Nisam znao španjolski i s njim sa se sporazumijevao na engleskom. Dao mi je upute kako ću se ponašat i igrat. Sada kada sam ga vidio više od 20 godina kasnije rekao sam mu 'hvala ti za sve što si napravio za mene'", komentirao je Ćavar svoj susret sa švedskom legendom.

* Svensson je danas trener vratara danske reprezentacije i prekosutra će biti na suprotnoj strani.

"Mislim da Hrvatska igra vrlo zanimljivu obranu. Imaju vrlo zanimljivu momčad. A ako pogledate kroz povijest, Hrvatska je igrala na pet Olimpijskih igara i od toga je dva puta osvojila zlato. Uvijek su na Olimpijskim igrama i mislim da će tamo biti opet", kaže švedska vratarska legenda.

Tko će slaviti u petak u danskom Herningu (UŽIVO Doma TV i GOL.hr 20.30)?

Ukupno glasova:

Izbornik odbacuje ulogu favorita protiv Hrvatske

* Ali bit će sve samo ne lako! Prvi hrvatski protivnik bit će odmah - najteži. Danska je domaćin i jedna od najjačih svjetskih reprezentacija. Uostalom, Danci su nas pobijedili u posljednje tri utakmice zaredom!

"Kad god igramo s Hrvatskom, znamo da će biti teška utakmica. U posljednje vrijeme ih pobjeđujemo, ali nikad nije bilo lako. Uvijek je teško igrati protiv vrhunskih igrača", kaže jedan od reprezentativaca Danske Henrik Toft Hansen.

* I na kladionicama je Danska favorit. Prognoze kažu: oko 60 posto, prema 40 posto. Ili?

"Ja to ne vidim tako. Hrvatska ima jako, jako dobru momčad. To svi znaju. Ali i Danska ima dobru momčad! Ja izglede u toj utakmici vidim 50 prema 50 posto", izjavio je danski izbornik, Islanđanin Gudmundur Gudmundsson.

* Danski izbornik pažljivo bira riječi. Sigurno, želi si malo olakšati teret imperativa pobjede.

"Nadam se da ćemo biti rastrčani i da ćemo postići mnogo laganih golova. Ali znamo da je protiv Hrvatske uvijek teško. Nadam se da će to biti dobra utakmicu između dvije odlične ekipe, i da ćemo mi na kraju pobijediti". zaključio je Toft Hansen.

Pobjednik ovog dvoboja napravit će veliki korak prema Rio de Janeiru. A poraženi će se morati izvlačiti protiv Norveške.

* Svaka čast Europskom i Svjetskom prvenstvu, ali Olimpijske igre su kruna karijere svakog sportaša. Vjeruješ li da možemo u Rio?

"Iskreno vjerujem da možemo. Olimpijske igre su uistinu najveće natjecanje jer imate najveće i najbolje sportaše iz svih sportova. Atmosfera koju treba doživit. Nadam se da će dobro odigrati i kvalificirati se na OI u Riju", zaključio je Ćavar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider