Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
S puno muke pobjede

Norveška tek na kraju razbila uporni Bahrein

Rukometaši Norveške svladali su reprezentaciju Bahreina s 35-29 (16-15) u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za OI 2016. odigranoj u petak u danskom Herningu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su smatrani autsajderima, rukometaši Bahreina koji su se predstavili u dobrom svijetlu dugo su mučili četvrtoplasiranu reprezentaciju s Europskog prvenstva u Poljskoj. Norveška je time uspjela izbjeći potencijalno iznenađenje jer bi gubitak bodova protiv Bahreina vjerojatno bio nenadoknadiv.

Od početka utakmice vidjelo se da to neće biti lak posao za Norvešku. Spori ritam, dosta izgubljenih lopti i s druge strane, više nego solidan protivnik. Bahrein je u nekoliko navrata imao i vodsto, a u utakmici se držao do desetak minuta prije kraja kada je postalo jasno da će Norveška ipak doći do pobjede. 

I dok je Bahrein posalo poruku da ga se ne smije podcijeniti, Norveška ničime nije impresionirala, odnosno pokazal da bi se Hrvatska trebala bojati. Naši rukometaši su kvalitetniji i momčadski puno raznovrsniji od skandinavskog sastava.

Norvešku je s 10 pogodaka predvodio Kristian Bjornesen, pet golova postigao je Bjarte Myrhol, a četiri Espen Lie Hansen. Kod Bahreina su najefikasniji bili Mohamed Almaqabi sa šest i Husaibn Alsayyad s pet pogodaka.

Dvije najbolje reprezentacije u kvalifikacijama izborit će mjesto na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider