Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odluka s Norvežanima

Hrvatska izgubila u Danskoj: Hansen i društvo jednom nogom u Riju

Hrvatski rukometaši neuspješno su otvorili kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

U prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre Danska je pobijedila Hrvatsku 28:24 (11:9).

Ovakav ishod znači da će ključna utakmica za plasman u Rio de Janeiro biti nedjeljni okršaj s Norvežanima. Jasno, ukoliko prethodno u subotu naši reprezentativci svladaju Bahrein koji je Norveškoj pružio snažan otpor u prvoj utakmici.

Izabranici Željka Babića nisu uspjeli iskoristiti smušeni početak Danaca u uvodnim minutama dvoboja.

Sjajno Stevanovićevo poluvrijeme

Briljantan je na golu bio Ivan Stevanović s osam obrana u prvom poluvremenu, ali brojni promašeni ziceri i pogođeni okviri gola spriječili su naše da se odvoje.

Što nije uspjelo Hrvatskoj jest Danskoj, u posljednjim minutama poluvremena kada su stekli prednost za odmor. Od egal utakmice u prvih 20-ak minuta Hrvatska je došla u poziciju da u posljednjem napadu prvog dijela pokušava (i uspijeva) smanjiti zaostatak s tri na dva pogotka.

Nakon što su ostavili Dance na 11 golova u prvom poluvremenu, Kauboji su u 15 minuta drugog poluvremena primili 10 pogodaka te dopustili domaćim rukometašima da stvore prednost od pet pogodaka.

Povratak iz minusa i onda loše zadnje minute

Reagirao je Babić s time-outom, naši su se trgnuli i promjenom obrane iz 5-1 u 6-0 uspjeli su otupiti oštricu danskog napada, zaustaviti prodore Mikkela Hansena te ostaviti domaću reprezentaciju bez pogotka punih sedam minuta. U 53. minuti približili na samo pogodak zaostatka (22:23), da bi Danci u završnici ponovno iskoristili promašaje naših rukometaša i slavili.

Strijelce hrvatske reprezentacije je sa sedam pogodaka predvodio Manuel Štrlek. Pet golova je postigao Denis Buntić, a po tri Domagoj Duvnjak, Zlatko Horvat i Luka Cindrić. Najbolji igrač Danske bio je Mikkel Hansen s osam pogodaka, a pet je postigao Kasper Sondergaard. Vratar Niklas Landin obranio je čak četiri sedmerca našim igračima.

Hrvatski rukometaši će u subotu protiv Bahreina (18:00, prijenos na Doma TV i GOL.hr) tražiti prvu pobjedu na turniru, čime bi zadržali izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode na Olimpijske igre. U drugom dvoboju subotnjeg programa (20:30) igrat će Danska i Norveška.

Vjerujete li u plasman hrvatskih rukometaša na OI u Riju?

Ukupno glasova:

DANSKA - HRVATSKA 28:24 (11:9)

Herning, dvorana Jyske Bank Boxen, 12.000 gledatelja. Suci: Raluy Lopez i Sabroso (Španjolska).

DANSKA: Christiansen 1, Mensah 1, Mortensen, Eggert 3 (1), Thomsen, Lauge 2, Noddesbo, Svan 2, Lindberg 2, Mollgaard 1, Sondergaard 5, Toft Hansen 3, Hansen 8, Damgaard; Landin 8 obrana, Green.

Isključenja: 6 min, sedmerci: 1/1.

HRVATSKA: Marić, Duvnjak 3, Kopljar, Gojun, Horvat 3, Karačić, Buntić 5, Mandalinić, Štrlek 7 (1), Čupić 1 (1), Pavlović, Kozina 1, Mamić 1, Cindrić 3; Stevanović 9 obrana, Pešić 2 obrane.

Isključenja: 6 minuta, sedmerci: 2/6.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider