Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
danas moraju bolje

Babić za danas najavio neke promjene u sastavu, Duvnjak razočaran

Hrvatska rukmetna reprezentacija danas igra protiv Bahreina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi dan, nova utakmica u danskom Herningu. Nakon sinoćnjeg poraza od domaćina Danske, danas Hrvatsku očekuje novi protivnik. Bahrein je totalni autsajder, ali su se jučer Norvežani s njima mučili dobrih 45 minuta.

Hrvatskoj se u petak domaćin ponudio, ali nažalost to na početku kvalifikacijskog turnira za odlazak na OI nisu uspjeli iskoristiti naši rukometaši.

''Nije to bila Hrvatska na nivou, nije to bila naša izvedba na najvišoj razini. Obranom 6-0 promijenili smo ritam, Danci su se tu malo zbunili pa smo sa minus šest došli na zaostatak od samo pogotka razlike. I umjesto da izjednačimo mi imamo dvaput probijanje, promašimo sedmerac'', rekao je nakon utakmice Željko Babić.

U prvom poluvremenu imali smo dosta pogođenih stativa i vratnica (Duvnjak, Čupić, Buntić, Cindrić), ali i promašenih zicera (Pavlović). U obrani je pak naš najbolji čovjek bio Ivan Stevanović. U prvih pola sata imao je osam obrana i to nisu ni najmanje bili neki lagani šutevi.

Obrana Danaca bila je takva da Marko Kopljar nije uspio uputiti niti jedan šut pa je brzo bio zamjenjen Buntićem koji je u igri jedan na jedan bio prilično uspješan (tri pogotka za dvadesetak minuta), ali je na kraju sve ‘zeznuo’ nepotrebnim šutevima i probijanjima.

''Široko su nas napadali i mi se nismo kvalitetno branili. Uza sve Hansen je jako dobro razigrao cijelu momčad, ponajviše Sondergaarda'', istaknuo je Marko Kopljar, kapetan reprezentacije.

Domagoj Duvnjak je bio vidljivo razočaran.

''Drugo poluvrijeme bilo je užasno. Primili smo 17 pogodaka, šest više nego u prvom. Promašili smo četiri sedmerca, ali i oni su puno toga promašili. Jednostavno nismo bili na razini zadataka'', istaknuo je igrač Kiela.

Željko Babić je za današnju utakmicu s Bahreinom, koju UŽIVO možete gledati na Doma TV-u i GOL.hr-u, najavio neke promjene u sastavu.

''Odmarat ćemo glavne igrače. Mislim da će brzina Cindrića, Pavlovića i Karačića biti dovoljna da upišemo laganu pobjedu. E, da smo barem kao Danci imali deset dana priprema za ovaj turnir. Nažalost imali smo samo tri'', zaključio je naš izbornik.

Vjerujete li u plasman hrvatskih rukometaša na OI u Riju?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider