Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajna utakmica

Drama Danske i Norveške: Hrvatskoj treba bilo kakva pobjeda

Danska i Norveška odigrali su neriješeno 25-25 u vrhunskoj utakmici na kvalifikacijskom turniru za plasman na OI...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 2. kola kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u subotu su rukometaši Danske pred svojim navijačima protiv Norveške odigrali neodlučeno 25-25 (12-13), čime su praktično osigurali plasman u Rio, dok Hrvatskoj treba pobjeda u nedjelju protiv Norveške.

Danska i Norveška odigrali su sjajnu utakmicu u kojoj su obje reprezentacije mogle do pobjede. Norvežani su od početka bili sasvim druga momčad nego je to bio slučaj protiv Bahreina. Bili su rastrčani, pokretljivi u obrani i vrlo efikasni u napadu. Pokazali su kako Hrvatska u nedjelju neće imati nimalo lak zadatak. Dansku je na kraju spasio Landin čudesnom obranom pred sam kraj utakmice, dok se Norveška obranila zadnji napad i uspjela sačuvati barem remi. 

Kod Danaca je ponovno najbolji bio Mikkel Hansen koji je vukao sve konce u napadu, a završio je utakmicu s pet pogodaka. Norveška najviše koristila brzi centar i time sprječavala Dansku da se postavi u obrani, dok su trojica igrača postigli po pet pogodaka, Jondal, Bjornsen i Espen Lie Hansen.

Ovaj rezultat je pomogao hrvatskim rukometašima koji sada moraju pobijediti sjajnu Norvešku bilo kakvim rezultatom. Neće biti nimalo lako, ali barem se nije stvorio krug zbog kojeg bi Hrvatska morali ganjati određenu prednost.

Utakmicu Hrvatska - Norveška gledajte u nedjelju od 18.00 u izravnom prijenosu na DOMA TV i GOL.hr-u!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider