Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Portret autsajdera

Bahrein - reprezentacija protiv koje su svi unaprijed upisali bodove

U sjeni najavljenog troboja olimpijski san ima i ova reprezentacija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Između dvaju okršaja sa Skandinavcima hrvatsku rukometnu reprezentaciju očekuje ogled s Bahreinom (subota, 18:00, prijenos na Doma TV i GOL.hr).

U svim najavama kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre Bahrein je označavan kao totalni autsajder i reprezentacija koja u Herningu teško može izvući nešto više od tri časna poraza.

S punim pravom, jer i Danska i Hrvatska i Norveška su kvalitetom debelo ispred.

Ipak, rukometna reprezentacija Bahreina u posljednjih nekoliko godina na kontinentalnom nivou doživljava pravu ekspanziju i bilježi odlične rezultate.

Dva uzastopna azijska srebra

U drugoj polovici siječnja osvojili su srebrnu medalju na prvenstvu Azije kojem su bili domaćini. Iskoristili su odličan ždrijeb, dobili svih pet utakmica u skupini (uz ukupnu gol-razliku +60), u polufinalu bili uvjerljivi i protiv Japana da bi u bitci za zlato jačim se pokazao Katar.

Bio je to rasplet identičan onom otprije dvije godine. Prvenstvo Azije i tada se igralo u Bahreinu, a Katar je uz puno više neizvjesnosti i tad u finalu svladao domaćine.

Bahrein je ukupno 14 puta nastupio na azijskim prvenstvima osvojivši pritom četiri medalje. Osim dva spomenuta srebra, viceprvaci su bili i 2010. u Libanonu (u finalu izgubili od Južne Koreje), dok su 1995. uzeli jedinu broncu.

Igrat će u Francuskoj

Svjetsko prvenstvo prvi i jedini put dosad vidjeli u Švedskoj prije pet godina. U konkurenciji 24. reprezentacije završili su na 23. mjestu, uz dvije pobjede (tijesno protiv Egipta i s 10 razlike protiv Australije). Vidjet ćemo što će napraviti na idućoj svjetskoj smotri, u Francuskoj 2017., za koju su se kvalificirali.

Što se tiče igračkog kadra za koji se odlučio izbornik Abdel-Djalil Bouanani, treba reći kako nemaju naturaliziranih igrača kao Katar nego igraju isključivo pravi Bahreinci.

Legionari u reprezentaciji su lijevi vanjski Jaafar Abdulqader (igrač s najviše nastupa, čak 130), srednji vanjski Husain Ali (117 nastupa) te vratar Mohamed Husain (112).

Ali je prvi strijelac reprezentacije, na kontu ima 600 golova, a prvi pratitelji su mu Abdulqader (500) i lijevi vanjski Jasim Abbas (450).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider