Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
šok za naciju

Rugby World Cup: Povijesno ispadanje domaćina Engleza

Iza nas je uzbudljivi vikend na ragbijaškom Svjetskom prvenstvu u Engleskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nekoliko velikih rezultatskih iznenađenja u prvih desetak dana prvenstva, ove subote dogodio se neočekivani šok za domaćine Engleze, ali i iznenađenje za cijeli ragbi svijet. Prvi puta u povijesti dogodilo se da domaćin ne prođe grupnu fazu natjecanja.

Krcati stadioni diljem Engleske: Ragbijaše gleda i po 90 tisuća ljudi!

Za sve su 'krivi' Velšani koji su iznenadili susjede i tijesno slavili pa je Engleska svoj prolaz dalje morala tražiti preko Australije, uz Novi Zeland, jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova. Iako su Englezi imali podršku 81 tisuću gledatelja u hramu ragbija na stadionu Twickenham, ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu nad nadmoćnim Australcima.

Englezi su odlično otvorili utakmicu te su u samim počecima imali nekoliko dobrih prodora, koje je odlična australska obrana ipak uspijevala zaustaviti u posljednjim trenucima. U 20. minuti susreta Australija postiže svoje prvo polaganje i počinje se odvajati i dominirati utakmicom te se na poluvrijeme odlazi rezultatom 3:17.

U dugom poluvremenu Englezi svim snagama pokušavaju uloviti rezultatski zaostatak, ali to im nikako ne polazi za rukom sve do 65. minute susreta kada petnaestak minuta vrše dobar pritisak i dolaze do 13:20 te ih samo jedno pretvoreno polaganje dijeli do poravnanja rezultata. No nakon žutog kartona otvarača Engleske (isključenje na 10 min), Australci u 75. minuti ponovno preuzimaju inicijativu te još povećavaju svoju prednost do konačnih 13:33.

Od ostalih utakmica treba izdvojiti pobjedu Južne Afrike nad Škotskom 34:16, čime je JAR praktički osigurao prvo mjesto u skupini. Sljedeći domaćin Rugby World Cupa 2019., Japan još se jednom pokazao kao veliko iznenađenje ovog prvenstva i momčad u velikom usponu. Potvrdila je to i pobjeda nad reprezentacijom Samoe 26:5. Stari rivali iz Kupa šest nacija, Irska i Italija uzbudljivu utakmicu završavaju rezultatom 16:9.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider