Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
ništa od rija

Šok za hrvatsku atletiku: Premeru pao na doping testu!

Loše vijesti stigle su iz WADA-inog laboratorija za analizu dopinških uzoraka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski atletičar Marin Premeru (26) pao je na dopinškom testu i privremeno je suspendiran, objavio je Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

Hrvatski bacač kugle je bio testiran 6. travnja izvan natjecanja, a analiza uzorka provedena je u licenciranom WADA-inom laboratoriju iz Seibersdorfa.

U biološkom uzorku sportaša nađen je pralmorelin (GHRP-2) – kategorija S2.5 Hormon rasta i čimbenici koji djeluju na njegovo otpuštanje iz popisa zabranjenih sredstava.

"Razvidno se radi o mogućem kršenju Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA. U skladu s odredbom 7.9 Pravilnika sportašu se određuje privremena suspenzija do završene revizije nepovoljnog laboratorijskog nalaza ili do pisane odluke Stegovnog vijeća HZTA," poručili su iz HZTA.

Premeru je jedan od 11 hrvatskih atletičara koji su izborili vizu za nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a trebale su to biti njegove prve OI.

Normu za Rio de Janeiro izborio je u kolovozu prošle godine kada je u Kragujevcu bacio kuglu 20,58 metara, što je samo jedan cm manje od njegovog osobnog rekorda. Na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Pekingu zauzeo je 23. mjesto s rezultatom 19,33 m.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider