Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dva predstavnika

Riječani pregazili Crvenu zvezdu za Ligu prvaka, Mladost ispala

Hrvatska će imati dva predstavnika u najelitnijem vaterpolskom klupskom natjecanju, jer se u B skupini dubrovačkom Jug CO, koji je zbog zaštićenog statusa izborio direktan plasman u skupinu Lige prvaka, pridružilo i riječko Primorje EB.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti riječkog Primorja EB plasirali su se u Ligu prvaka nakon što su s 15-8 (1-4, 4-2, 4-2, 6-0) pobijedili beogradsku Crvenu zvezdu. I u prvom dvoboju u Beogradu Riječani su slavili s 14-11.

Golove za Primorje EB postigli su Radu (4), Muslim (3), Buljubašić (2), te Garcia, Šetka, Elez, Sukno, Petrović i Burić po jedan.

Ovom pobjedom Primorje EB se plasiralo u B skupinu Lige prvaka u kojoj su još Partizan, Galatasaray, Spandau 04, Jug CO i pobjednik iz susreta dviju mađarskih momčadi Szolnok - OSC Vizibalda.

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti nisu se pak uspjeli plasirati u A skupinu ovogodišnje Lige prvaka jer su u srijedu poraženi od talijanskog Pro Recca sa 5-9 (3-4, 0-3, 1-1, 1-1), a ponajbolja vaterpolska momčad svijeta bila je bolja i u prvom susretu u kojem je pobijedila sa 13-9.

Po dva su gola za Mladost dali Vukičević i Lozina, a jednom se u strijelce upsaio Bukić. Ovim porazom Mladost se oprostila od ovogodišnjih europskih ligaških natjecanja pa odabranicima trenera Vjekoslava Kobeščaka sada ostaju samo nastupi u Regionalnoj vaterpolskoj ligi te Kupu i prvenstvu Hrvatske.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider