Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Junak večeri Backes

Rendulić dobio veliku minutažu: Colorado slavio uz sjajnog Varlamova

Najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić igrao je 11:40 minuta za Colorado Avalanche koji su kao gosti svladali Chicago Blackhawkse sa 2:0, a junak pobjede gostiju bio je sjajni vratar Semjon Varlamov koji je obranio svih 54 udaraca domaćih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je počela sjajno za Colorado koji je nakon samo minute i 17 sekundi vodio sa 2:0 golovima Nathana MacKinnona (0:53) i Maximea Talbota (1:17), a potom je Varlamov zaključao vrata i pobrinuo se za veliko iznenađenje, jer je Chicago dobio 10 od posljefnjih 11 domaćih susreta prije ovog. Colorado je i s ovom pobjedom posljednji u skupini Central sa 40 bodova, jednim manje od Minnesota Wilda, dok je Chicago drugi u toj istoj skupini sa 54 boda, dva manje od vodećih Nashville Predatorsa.

Borna Rendulić je tijekom svog boravka na ledu uspio uputiti jedan udarac prema suparničkim vratima.

Branič San Jose Sharksa Marc-Edouard Vlasic drugu je večer zaredom bio strijelac pobjedničkog pogotka za svoju momčad. Kanadski reprezentativac hrvatskih korijena postigao je pogodak u produžetku za 4:3 gostujući uspjeh Sharksa protiv Minnesota Wilda čime se naslonio na pobjednički gol za 3:2 pobjedu kod Winnipeg Jetsa 4.5 sekunde prije kraja dvoboja u ponedjeljak. S ove dvije pobjede San Jose se bodovno poravnao s Vancouver Canucksima na drugom mjestu skupine Pacific, oba sastava imaju po 49 bodova, ali je San Jose odigrao tri utakmice više.

U derbiju Istočne konferencije Tampa Bay Lightning je kao gost nadigrao Montreal Canadiense sa 4:2 i preuzeo čelo sa dva boda više. Ključna je bila druga trećina u kojoj su gosti postigli četiri pogotka kojima su zaostatak od 0:1 pretvorili u vodstvo od 4:1 uoči posljendjih 20 minuta. Montreal, koji je u susret ušao sa šest pobjeda zaredom, poveo je preko Dalea Weisea (15:07), a preokret su kreirali J.T. Brown (23:17), Tyler Johnson (30:42, 39:38) i Brett Connolly (38:16). U posljendjoj trećini Max Pacioretty (45:01) uspio je tek smanjiti zaostatak Montreala. Tampa je sada na vrhu Istoka sa 56 bodova, dok je Montreal drugi sa 54.

Sjajnu je večer imao napadač Saint Louis Bluesa David Backes koji je postigao četiri pogotka zaredom u 6:0 pobjedi svoje momčadi na gostovanju kod Arizona Coyotesa. Blues je poveo golom Paula Stastnyja, uslijedila su četiri pogotka Backesa, da bi golijadu zaključio Jaden Schwartz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider