Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stankić razveselila domaće navijače

Rekordni broj igrača na državnom mastersu u Rijeci

Unatoč vremenskim prilikama koje su bile daleko od idealnih, zbog čega se očekivala nešto skromnija posjeta igrača, treći ovosezonski turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza koji je proteklog vikenda održan u Rijeci privukao je rekordni broj natjecatelja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 U dvorani Sportsko rekreacijskog centra "3. maj" na Kantridi okupilo se oko 230 pikadista iz cijele Hrvatske, što je najveći broj u posljednjih šest sezona i pokazatelj da je pikado sport čija je popularnost u stalnom porastu.

Turnir je obilježila domaća igračica Vlasta Stankić, inače standardna reprezentativka, koja je došla do finala u sve tri discipline osvojivši pritom dva zlata i srebro. Ovaj fantastičan rezultat dodatno dobiva na vrijednosti kada se zna da je na dva od tri turnira doživjela poraz u vrlo ranoj fazi, pa se do finala morala probijati kroz repasaž, dakle puno težim putem.

Da Stankić ne osvoji baš sve pobrinula se Zagrepčanka Darija Balen koja je slavila u disciplini Cricket, a sjajan posao odradila je i njezina sugrađanka, bivša reprezenatativka Tanja Perić koja je s dvije osvojene medalje pokazala da još uvijek ima što za reći u konkurenciji nerijetko dvostruko mlađih suparnica. Najugodnije iznenađenje je plasman domaće igračice Nere Troskot u finale discipline 501 MO.

Kod seniora su svoje nevjerojatne serije nastavili najbolji hrvatski pikadisti, Zagrepčanin Boris Krčmar i Splićanin Vladimir Lešić. Lešić je sedmi masters za redom, dakle na sva četiri turnira prošle sezone i prva tri ove, izborio finale kraljevske discipline 501 DO, pri čemu je upisao šesti trijumf, dok je Krčmar ostvario šestu uzastopnu pobjedu u disciplini Cricket.

U finalu 501 DO Lešić je nadigrao bivšeg reprezentativca iz Varaždina Tomislava Kuštera koji pokazuje sve konstantniju formu, dok je treći bio vjeroučitelj iz Sesveta Anđelko Fofić.
Boris Krčmar je, uz trijumf u Cricketu, u preostale dvije discipline osvojio četvrta mjesta pa je ukupno zaradio najviše bodova i dodatno učvrstio vodstvo u ukupnom poretku Masters liste.

Za iznenađenje dana pobrinuo se Zagrepčanin Alan Ljubić, igrač druge kategorije koji se umiješao u elitno društvo osvajanjem trećeg mjesta u Cricketu u kojemu sve tri kategorije nastupaju zajedno. Na putu do bronce nanizao je ugledna imena poput Lešića, Ivana Bilele, Antonija Domitrovića... Uz to je sjajan dan potvrdio pobjedom u disciplini 501 MO za drugokategornike.

S dvije medalje oko vrata, i to obje zlatne, iz Rijeke se vratio i Matija Gazibara, aktualni juniorski prvak Europe. Dečko iz zagrebačkog Gornjeg Stenjevca očekivano je slavio na juniorskom turniru u uzrastu do 18 godina starosti, ali je najbolji bio i u seniorskoj konkurenciji za igrače treće kategorije, i to na turniru na kojemu je nastupilo čak 65 igrača.
Sjajno četvrto mjesto na spomenutom turniru osvojio je 14-godišnji Josip Ljubas iz Kaštel Kambelovca, inače aktualni svjetski prvak u uzrastu do 15 godina starosti. Ljubas je očekivano slavio i na juniorskom U-15 turniru.

Masters u Rijeci je protekao u znaku dominacije igrača iz Pikado saveza Grada Zagreba koji su osvojili 17 od ukupno 36 medalja koliko je podijeljeno. Sljedeći na listi uspješnosti su igrači iz PS Splitsko-dalmatinske županije koji su zaslužili osam odličja, dok su domaćini iz PS Primorsko-goranske županije uzeli jedno manje. Četvrti i posljednji masters za sezonu 2012/13. na rasporedu je 23. veljače u Sukošanu kod Zadra.

SVI OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE - 501 MO
1. Vlasta Stankić
2. Nera Troskot
3. Tanja Perić

SENIORKE CRICKET
1. Darija Balen
2. Vlasta Stankić
3. Jasna Šegvić

SENIORKE PAROVI - 501 MO
1. Vlatka Lešić & Vlasta Stankić
2. Nevenka Šalat Franičević & Tanja Perić
3. Olja Pavlović & Ana Mamut

SENIORI 1. KATEGORIJA - 501 DO
1. Vladimir Lešić
2. Tomislav Kušter
3. Anđelko Fofić

SENIORI 2. KATEGORIJA - 501 MO
1. Alan Ljubić
2. Branko Gak
3. Marin Lacić

SENIORI 3. KATEGORIJA - 501 SO
1. Matija Gazibara
2. Toni Vujević
3. Slavko Markota

SENIORI CRICKET
1. Boris Krčmar
2. Vedran Dukić
3. Alan Ljubić

SENIORI PAROVI - 501 MO
1. Ivan Bilela & Miro Buha
2. Tomislav Kušter & Tomislav Balija
3. Hrvoje Halozar & Zdravko Antunović

JUNIORI U-15 - 501 SO
1. Josip Ljubas
2. Ante Bilela
3. Dean Kušić

JUNIORI U-18 - 501 SO
1. Matija Gazibara
2. Mario Habljak
3. Tomislav Vlašić

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider