Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nastavlja se serija San Josea

Rekordan start Chicaga u sezonu, prva pobjeda Ovečkinova Washingtona

Hokejaši Chicago Blackhawksa bilježe najbolji start u sezonu u klupskoj 85-godišnjoj povijesti. U nedjelju navečer upisali su i šestu pobjedu u isto toliko susreta, a na ledu United Centera pao je Detroit 2-1 nakon produžetka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blackhawksi su 1971/72 u sezonu startali sa pet uzastopnih pobjeda, a rekord je izjednačen u subotu navečer protiv Columbusa. Za pobjedu protiv Detroita zabio je Nick Leddy u trećoj minuti produžetka. Blackhawksi su u dosadašnjem dijelu sezone primili tek jedan gol s igračem manje u ukupno 23 takve situacije.

Ukupno je pet od osam utakmica igranih u nedjelju navečer odlučeno u dodatnom vremenu. Jedna takva bila je ona u Ottawi gdje su domaći Senatorsi izgubili 2-1 na penale od Pittsburgh Penguinsa.

U raspucavanju penala za Penguinse su zabili James Neal, Sidney Crosby i Jevgenij Malkin i zaustavili negativnu mini-seriju od dva vezana poraza. Neal je bio strijelac gola za "pingvine" i u regularnom dijelu susreta na asistenciju Malkina. Ottawi je upisani poraz bio drugi u sezoni u petoj utakmici.

U petoj utakmici sezone prvu su pobjedu ostvarili Washington Capitalsi koji su na domaćem ledu savladali Buffalo Sabrese 3-2. Do ove utakmice Capitalsi su bili jedina momčad bez pobjede u NHL ligi, a prvu im je donio Aleksandr Ovečkin u šestoj minuti posljednje trećine. Bivšem dvostrukom najkorisnijem igraču lige postignuti je gol bio prvi u sezoni i prvi nakon točno 262 dana, od 9. svibnja 2012. kada je u doigravanju zabio New York Rangersima.

Joel Ward zabio je svoj treći gol u sezoni za Capitalse, a John Erskine prvi, dok je vratar Michal Neuvirth skupio 22 obrane.

Stopostotan učinak u sezoni nakon pete utakmice sačuvali su i San Jose Sharksi koji su na domaćem ledu savladali Vancouver 4-1. Dvama golovima Joea Pavelskog, te jednim Patricka Marleua i Joea Thorntona tako je prekinut niz od četiri uzastopne Vancouverove pobjede u Shark Tanku. Marleau je u prve četiri utakmice u sezoni svaki put zabio po dva gola, a sada je uz postignuti gol upisao i asistenciju. Ukupno je u sezoni na učinku od 9 golova i 4 asistencije i uz suigrača Thorntona (3 gola i 10 asistencija) najefikasniji je igrač lige.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarila je Tampa Bay koja je sa 5-1 kod kuće savladala Philadelphiju. Najzaslužniji za trijumf Tampe Bay su Teddy Purcell sa golom i dvije asistencije i Martin St. Louis sa 4 asistencije. Ukupno je u sezoni St. Louis na učinnku od 11 poena (3 gola i 8 asistencija). (TS)

NHL liga, nedjelja:

Washington - Buffalo 3-2

Ottawa - Pittsburgh 1-2, penali

Montreal - New Jersey 4-3, produžetak

Tampa Bay - Philadelphia 5-1

Chicago - Detroit 2-1, produžetak

St. Louis - Minnesota 5-4, produžetak

Winnipeg - NY Islanders 5-4, produžetak

San Jose - Vancouver 4-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider