Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sjajna vijest

Red Bull Air Race u svibnju se vraća u Rovinj

Na radost svih obožavatelja zrakoplovstva, Hrvatska je ponovno u kalendaru Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva, najavili su to danas u Salzburgu čelni ljudi najbržeg motosporta na svijetu.

Treća utrka Svjetskog prvenstva 2015. održat će se u Rovinju 30. i 31. svibnja. Rovinj je u kalendaru prvenstva zamijenio Soči, gdje je utrka zbog organizacijskih i financijskih poteškoća otkazana.

''Veliko nam je zadovoljstvo ponovno ugostiti Red Bull Air Race i obožavateljima diljem zemlje i izvan njenih granica omogućiti da na našoj obali dožive čari ovog uzbudljivog motosporta'', izjavio je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo u 2015. će imati osam utrka. Prva je u veljači tradicionalno održana u Abu Dhabiju, a u tijeku su pripreme za drugu, čiji je domaćin Japan. Nakon Rovinja (30. i 31. svibnja) slijede Budimpešta (4. i 5. srpnja), Ascot (15. i 16. kolovoza), Spielberg (5. i 6. rujna), Fort Worth (26. i 27. rujna) i Las Vegas (17. i 18. listopada).

Prisjetimo se, Red Bull Air Race prošle je godine po prvi put održan u Hrvatskoj, gdje je u travanjskom vikendu Rovinj posjetilo preko 50 tisuća posjetitelja, koji su imali priliku vidjeti kako najbrži motosport današnjice vlada rovinjskim nebom. Slavio je Austrijanac Hannes Arch, kojeg je s tribina bodrilo nekoliko tisuća Austrijanaca.

Više informacija uskoro na www.redbullairrace.com.

Kalendar utrka za 2015.:

Abu Dhabi, UAE (13. i 14. veljače)
Chiba, Japan (16. i 17. svibnja)
Rovinj, Hrvatska (30. i 31. svibnja)
Budimpešta, Mađarska (4. i 5. srpnja)
Ascot, Velika Britanija (15. i 16. kolovoza)
Spielberg, Austrija (5. i 6. rujna)
Fort Worth, Teksas, SAD (26. i 27. rujna)
Las Vegas, Nevada, SAD (17. i 18. listopada)

Nastavi čitati

Nastavi čitati