Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Stiže i u Rovinj

Red Bull Air Race ovog vikenda počinje u Abu Dhabiju

Nakon tri godine stanke, najbrže svjetsko natjecanje spektakularno se vraća na nebo s osam postaja u sedam država na tri kontinenta, a među njima je i hrvatsko nebo koje će u travnju u Rovinju dočekati najbolje svjetske pilote. Prva postaja svjetskog prvenstva započinje u Abu Dhabiju 1. ožujka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Abu Dhabi će ovog vikenda po sedmi put otvoriti natjecateljsku sezonu najiščekivanijeg svjetskog prvenstva – Red Bull Air Race. Elita svjetskih pilota, točnije njih 12, svojim će nevjerojatnim vještinama i preciznošću 1. ožujka ispred desetaka tisuća ljudi izvesti pravi letački slalom u utrci s vremenom. Prolazeći između 25 metara visokih zračnih vrata pri brzini i do 370 kilometara na sat, piloti dosežu sile čak i do 10G.

U srijedu su trojica pilota svjetskog prvenstva Kirby Chambliss, Michael Goulian i Nigel Lamb izveli izviđački let iznad znamenitosti Abu Dhabija – džamije šeika Zajeda te najmodernije F1 staze na svijetu Yas Marine. „Izniman je osjećaj vratiti se ponovno ovdje i svi smo veoma uzbuđeni. Bilo je odlično letjeti danas. Ovo čak više nije vježba, ovo je prava stvar“, izjavio je Goulian nakon slijetanja. Četvrtak je rezerviran za treninge, a formalni dio natjecanja započinje kvalifikacijama u petak te finalnom utrkom u subotu.

Trenutni nositelj naslova još iz 2010. godine Paul Bonhomme u ovoj sezoni natjecat će se protiv još jedanaest najboljih pilota svijeta iz deset zemalja, a oni su, osim, Kirbyja, Gouliana i Lamba: Peter Besenyei, Hannes Arch, Matt Hall, Nicolas Ivanoff, Matthias Dolderer, Yoshi Muroya, Pete McLeod i Martin Sonka.

Nakon tradicionalnog otvorenja sezone nad plavetnilom Arapskog zaljeva ovaj vikend u Abu Dhabiju, Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo po prvi put u svojoj povijesti doći će u Hrvatsku i to 12. i 13. travnja u Rovinj, a ulaznice za ovaj dosad neviđeni zračni spektakl u Hrvatskoj u prodaji su putem stranice eventim.hr.

Više informacija o natjecanju, pilotima i ulaznicama na www.redbullairrace.com.

Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo 2014, kalendar natjecanja:

28. veljače i 1. ožujka | Abu Dhabi (UAE)
12. i 13. travnja | Rovinj (Hrvatska)
17. i 18. svibnja | Putrajaya (Malezija)
26. i 27. srpnja | Gdynia (Poljska)
16. i 17. kolovoza | Ascot (Velika Britanija)
6. i 7. rujna | Fort Worth (SAD)
11. i 12. listopada | Las Vegas (SAD)
1. i 2. studenoga | Kina

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider