Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Red Bull Air Race

Red Bull Air Race: Hannes Archu nakon Rovinja još jedna pobjeda u Poljskoj

Na četvrtoj utrci Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva održanoj protekli vikend u Poljskoj svoje je vodstvo u ukupnom svjetskom poretku ispred 130 tisuća gledatelja još jednom potvrdio Austrijanac Hannes Arch, kojem je ovo, nakon pobjede u Rovinju, druga pobjeda u ovogodišnjem prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći rival Bonhomme ispao je iz natjecanja u krugu Super 8, a na postolju su se uz Archa zadovoljno smiješili Nigel Lamb i Matt Hall.

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2014. upravo je prešlo polovicu svog puta u potrazi za najboljim svjetskim pilotom. Ovaj najatraktivniji motosport današnjice dosad je posjetio Abu Dhabi, Maleziju i Poljsku, a rovinjsko nebo u travnju je imalo je čast biti domaćinom druge od ukupno osam utrka ovogodišnjeg prvenstva. Ponosni vlasnik naslova svjetskog prvaka iz 2008. godine Austrijanac Arch trenutno je 13 bodova ispred Bonhomma, koji je zbog previsokog prolaza između pilona zaradio 2 sekunde kaznenih bodova što ga je koštalo mjesta u finalnom krugu.

Piloti imaju manje od mjesec dana da se pripreme za petu utrku, čija će se staza ovaj put usidriti u britanski Ascot, nedaleko od Londona 16. i 17. kolovoza. Utrke uživo, kao i sve zanimljivosti ovog pravog zračnog spektakla možete pratiti na www.redbullairrace.com.

Red Bull Air Race Gdynia - Final 4

1. Hannes Arch (Austrija) 1:09.895
2. Nigel Lamb (Velika Britanija) 1:11.306
3. Matt Hall (Australija) 1:11.538
4. Kirby Chambliss (SAD) 1:12.918
Red Bull Air Race World Championship 2014
1. Hannes Arch (Austrija) 42
2. Paul Bonhomme (Velika Britanija) 29
3. Nigel Lamb (Velika Britanija) 26
4. Matt Hall (AUS) 21
5. Pete McLeod (CAN) 18
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider