Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Red Bull Air Race

Bonhomme slavio u Ascotu i smanjio prednost Archa

Paul Bonhomme u nedjelju je slavio pobjedu ispred 29 tisuća gledatelja na petoj ovosezonskoj utrci u Ascotu u Velikoj Britaniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Piloni su bili postavljeni na najpoznatijoj stazi za konjičke utrke, a Bonhomme je iskoristio prednost domaćeg terena i potporu s tribina te u uzbudljivom nadmetanju zasluženo dotaknuo vrh.

Bila je ovo Paulova 15. pobjeda u karijeri, a druga ove sezone te mu je, čini se, broj 55 koji nosi na avionu donio sreću na njegovom 55. nastupu na Red Bull Air Raceu.

Trijumfom je Britanac uspio smanjiti prednost Austrijanca Hannesa Archa s 13 na samo dva boda.
Iako je vjetar prilično otežavao uvjete natjecanja, svi su sudionici uspjeli podići publiku na noge svojim spektakularnim izvedbama.

„Ovo je velika pobjeda“, izjavio je odmah nakon utrke Bonhomme koji nije blistao u kvalifikacijama održanim u subotu.

Na drugom mjestu završio je, također, domaći pilot Nigel Lamb, dok je treću poziciju zauzeo Francuz Nicolas Ivanoff. Vodeći u svjetskom poretku i prvak rovinjske utrke Hannes Ar ch u nedjelju je završio na dalekom osmom mjestu.

Naredna utrka najbržih pilota svijeta održat će se 7. rujna u SAD-u, nakon čega slijede još dvije utrke do kraja potrage za ovogodišnjim svjetskim prvakom. Dosadašnji razvoj situacije dokazuje da će borba za naslov prvaka biti neizvjesnija nego se moglo očekivati.

Redoslijed u ukupnom poretku:

1. Hannes Arch (Austrija) 43 boda
2. Paul Bonhomme (Velika Britanija) 41 bod
3. Nigel Lamb (Velika Britanija) 35 bodova
4.Matt Hall (Australija) 25 bodova
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider