Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kondicijska priprema sportaša

Realov stručnjak stiže u Zagreb

Španjolske trenerske zvijezde Carlos Lalin i Julio Calleja zvijezde su 12. Međunarodne konferencije KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA koja sutra, 21. veljače počinje na zagrebačkom kineziološkom fakultetu a traje do nedjelje 23.02.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva svjetska stručnjaka pred brojnim će kolegama i hrvatskom javnosti otkriti neke od tajni kondicijske i psihološke pripreme najboljih svjetskih sportaša.

Stručnjak za prevenciju i rehabilitaciju sportskih ozljeda FC Real Madrid i našeg Luke Modrića, Carlos Lalin godinama je u vrhu najboljih svjetskih stručnjaka u ovom području. Međunarodna ga javnost posebno pamti kad je prije godinu dana Real Madrid igrao polufinale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Tad je ozlijeđenom Ronaldu, čiji su svaki korak pratile desetine kamera i milijunski auditorij, upravo Lalin tretirao ozlijeđeno bedro, te davao savjete i dodatnu snagu.

Sveučilišni profesor Julio Calleja u svijetu je najviše poznat po kondicijskom odgoju šampionske generacije proslavljenih španjolskih košarkaša predvođenih Gasolom i Navarrom. Uz znanstvenu karijeru uspješno se bavi kondicijskom pripremom u posljednjih dvadeset godina. Bio je kondicijski trener ili savjetnik vrhunskih sportskih klubova i nacionalnih timova u košarci, nogometu i ragbiju. Julio Calleja će ove godine na konferenciji nastupiti s dvije teme. U okviru prvog predavanja govoriti će o tome kako sportske znanosti mogu pomoći sportu. Drugo predavanje će biti praktičnog tipa i govorit će o pripremi i oporavku za natjecanje u timskim sportovima.

''Pratim konferenciju KPS već 12 godina i mogu sa sigurnošću reći da pripada redu najznačajnijih stručnih sportskih događaja u Europi. Upravo su u Zagrebu nastale ideje u vezi integracije kondicijske struke u Europi. Mislim da će u skoroj budućnosti Zagreb postati istinski centar kondicijske pripreme na kontinentu. Isto tako mislim i za Kineziološki fakultet u Zagrebu na koji mnogi španjolski studenti dolaze u okviru međunarodne razmjene!'', izjavio je Calleja po dolasku u Hrvatsku.

U sklopu ovogodisnje KPS konferencije u petak, 21. veljače u 20 sati u prostorima Malog amfiteatra Kineziološkog fakulteta bit će predstavljena nova publikacija s tematikom juda – priručnik pod naslovom Judo osnove, autora prof.dr.sc. Hrvoja Sertića i dr.sc. Ivana Segedija.

Svoja znanja na ovogodišnjoj KPS predstavit će i drugi uspješniji hrvatski i strani stručnjaci te znanstvenici kao što su Jeff Chandler (NSCA), Edward Yu, Sergej Ostojić, Ranko Rajović, Izet Rađo, Slavko Obadov, Patrik Drid, Milan Čoh, Julio Calleja, Kemal Idrizović, Josip Zekić, Marino Bašić, Pero Kuterovac i brojni drugi.

Posljednjeg dana konferencije održat će se međunarodni seminar KONDICIJSKA PRIPREMA U NOGOMETU namijenjen kondicijskim i nogometnim trenerima te ostalim stručnim kadrovima u nogometu na kojem će između ostalih gostovati glavni trener i kondicijski trener HNK Hajduk Igor Tudor i Boris Peyrek, kondicijski trener aktualnih prvaka Europe, srpske U-19 nogometne reprezentacije Marko Stojanović i drugi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider