Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Gdje su medalje?

Podbačaj velikih sportskih nacija: Argentina, Turska, Grčka...

Kao i svaki put, na Olimpijskim igrama je pregršt ugodnih i neugodnih iznenađenja, a ovom prilikom smo se osvrnuli na one koji su dosad imali izuzetno malo razloga za slavlje u Londonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbilja nevjerojatno zvuči da jaka sportska nacija, kao što je Argentina, dosad ima samo jednu medalju i to brončanu koju je u tenisu osvojio Juan Martin Del Potro. Do kraja Igara sigurno će uzeti još jednu jer su hokejašice u finalu, a košarkaši imaju šansu za broncu.

Isto tako, samo jednu brončanu medalju, zasad ima još jedna ugledna sportska nacija, Turska, ili, pak, Irska.

Za nijansu bolji su dosad bili grčki sportaši koji su osvojili tek dvije brončane medalje, a treba izdvojiti i samo jednu medalju Portugala. Osvojili su je Portugalci tamo gdje je možda i nisu očekivali, u kajaku (K2). Ujedno, time su Pimenta i Silva donijeli Portugalu prvu, povijesnu medalju u kajak-kanuu na Igrama.

Treba svakako spomenuti da austrijski sportaši, primjerice, nisu još osvojili niti jednu medalju, a definitivno pod razočarenje možemo svrstati i rezultate španjolskih rezultata koji su zadnjih godina, na raznim prvenstvima, imali silne uspjehe. No, Španjolska je nisko na ljestvici osvajača medalja, sa dva zlata (kao Hrvatska), šest srebra i jednom broncom.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider