Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'U pitanju je glava'

Razočarani Canjuga: Atmosfera nam je trebala biti motiv, a ne kočnica

Hrvatske rukometašice i izbornika Canjugu neugodno je iznenadio poraz od Šveđanki na startu prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Što reći, zaista veliko razočaranje za mene i igračice, ovu divnu publiku i cijelu Hrvatsku. Glavu gore, ne smijemo klonuti. Ne znam zašto nismo bili agresivni kao protiv Crne Gore, nije bilo faula i klinča. Kad smo uspjeli doći na neriješeno onda su nas dvije-tri greškice koštale. Ni u obrani 6-0 ni u obrani 5-1 nije bilo čvrstoće i gustoće. Nevjerojatno je da imamo prvenstvo nakon 11 godina i da atmosfera koja je bila fantastična nama stvori blokadu, ali zato imamo psihologa u ekipi. Moramo prije Njemačke napraviti velike analize, nevjerojatno je da to bude kočnica, a ne motiv", izjavio je izbornik Vladimir Canjuga.

HRVATSKA porazom otvorila EURO: Švedska iskoristila poklone!

Uz Andreu Penezić najefikasnija je u redovima Hrvatske bila Maja Zebić sa šest golova: "Sve što smo se dogovorile nismo odradile, nismo igrale obranu, nije bilo naše borbene obrane tako da nismo imale ni kontru ni polukontru. Igrale smo apsolutno bez faula. Naravno da nije ništa izgubljeno. Nažalost, izgorjele smo od prevelike želje, nismo pružile ni upola od onog što možemo. Ovo moramo zaboraviti i odmah se okrenuti Njemačkoj."

Katarina Ježić s Vesnom Milanović-Litre dijelila je minutažu na crti: "Želja uopće nije bila upitna, ali mislim da smo izgorjele u očekivanju. U obrani smo najviše pucale po sredini i desnoj strani, a zapravo smo se cijelo vrijeme pripremale za lijevu stranu. Ma nisu uopće snaga i umor u pitanju nego glava."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider