Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zadovoljan u Riju

VIDEO Ratko Rudić: Srbija je favorit Eura, ali Hrvatska može obraniti olimpijsko zlato

Proslavljeni hrvatski vaterpolski trener Ratko Rudić na klupi je brazilske reprezentacije....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čovjek koji je hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju vodio do zlata na Olimpijskim igrama, te svjetskom i europskom prvenstvu sutra će svoju momčad suprotstaviti upravo Hrvatskoj. Ratko Rudić s brazilskom reprezentacijom na pripremama je u Herceg Novom i sigurno stvara prepoznatljivu igru za Olimpijske igre. Natjecanje na kojem s domaćinom želi u četvrtfinale, a Hrvatskoj daje dobre izglede za obranu zlata iz Londona.

Brazil kao peta stanica impresivne izborničke karijere. Nakon bivše Jugoslavije, Italije, SAD-a i Hrvatske najtrofejniji stručnjak vaterpolskog svijeta već dvije godine na klupi je zemlje domaćina sljedećih Olimpijskih igara.
„Na kraju ovog dvogodišnjeg razdoblja mogu reći da sam zadovoljan i koliko je ekipa napredovala i koliko nas prate ove strukture koje su potrebne, i organizacijske i administrativne, tako da s malo više optimizma idemo prema Olimpijskim igrama", kaže Rudić.

O napretku ekipe dovoljno će reći senzacionalna pobjeda nad Hrvatskom prošlo ljeto u svjetskoj ligi.
"Ja se ne zavaravam puno tim rezultatom, ali sigurno da taj rezultat dosta govori o našem progresu."

Sutra ga na pripremnom turniru u Dubrovniku očekuje novi okršaj s Barakudama. Koje su, nakon njegovog odlaska, s novim izbornikom Ivicom Tuckom osvojile srebro i broncu na svjetskim prvenstvima.
"Hrvatska reprezentacija je imala dosta problema s ozljedama ključnih igrača i to su izvanredni rezultati koji su Hrvatsku održali u svjetskom vrhu i ono što je važno za Hrvatsku da svake godine ima jedan dobar rezultat."

'Hrvatska može obraniti olimpijsko zlato'

Izostanci važnih igrača Hrvatsku muče i uoči skorašnjeg Europskog prvenstva, no Rudić smatra da Tuckova vrsta ima dovoljno kvalitete da se upusti u borbu za sam vrh u Beogradu.
"Neki put je izostanak određenih igrača šansa mladim igračima da se dokažu. Oni su tada super motivirani i eventualno mogu napraviti kakvo iznenađenje, međutim Hrvatska ima jedan broj igrača koji su po meni među najkvalitetnijima na svijetu."

I zato vjeruje da Barakude imaju snažne argumente za obranu olimpijskog zlata iz Londona.
"Da, ja sam uvjeren u to. Hrvatska ima takav potencijal da može postaviti sebi za cilj osvajanje zlata u Riju.“

Srbija je glavni favorit za europsko zlato, ali očekujte žestoko prvenstvo.“
Naglašava da EURO ne znači mnogo u kontekstu Olimpijade, a Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku i Crnu Goru vidi kao glavne favorite Rija.

Njegov cilj je s Brazilcima ući u četvrtfinale. A, što će nakon toga za sada ne razmišlja. Životom u Riju je vrlo zadovoljan.
"Rio je fascinantan grad, vrlo interesantan, živ. Ljudi su druželjubivi, puno je toga na plažama, puno turista i uglavnom živi se vrlo interesantno. Sve će biti u redu s infrastrukturom za OI, spremni će dočekati sve natjecatelje", zaključuje Rudić.

Sljedeće ljeto Rio će biti centar svijeta. A, on čovjek zbog kojeg će Brazilci sanjati vaterpolsku senzaciju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider