Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL doigravanje

Rangersi dobili i drugu utakmicu u Montrealu

Hokejaši New York Rangersa napravili su veliki korak ka plasmanu u finale doigravanja u NHL ligi, nakon što su u drugoj utakmici finala Istočne konferencije slavili u Bell Centreu kod Montreala s 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon uvjerljivog trijumfa 7-2 u prvoj utakmici, Rangersi su dobili i drugu gostujuću utakmicu u seriji, čime su izborili priliku da možda već u iduće dvije utakmice pred svojim navijačima u Madison Square Gardenu osiguraju borbu za osvajanje Stanley Cupa.

Max Pacioretty doveo je Canadiense u vodstvo nakon 6 minuta i 14 sekundi igre. No, samo 17 sekundi kasnije je Ryan McDonagh poravnao rezultat. Rick Nash je krajem prve trećine zabio za vodstvo gostiju iz New Yorka. Konačni rezultat postavio je Martin St. Louis s igračem više sredinom drugog perioda.

Henrik Lundqvist bio je najveći junak pobjede Rangersa. Montreal je dominirao u udarcima na gol (41-30), ali je ''King Henrik'' upisao 40 obrana. U dvije utakmice u seriji švedski je vratar primio samo 3 gola iz 63 udarca.

"Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Jedini razlog našeg poraza bio je Lundqvist. Ukrao nam je utakmicu", izjavio je trener Montreala Michel Therrien. (TS)

 

NHL doigravanje, finale Istočne konferencije:

Montreal (3) – New York Rangers (2) 1-3

New York Rangersi vode 2-0 u seriji

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider