Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravoooo!

Prva hrvatska medalja na Zimskim paraolimpijskim igrama: Bruno Bošnjak brončani u snowboardu!

Prva je to medalja za Hrvatsku u povijesti na Zimskim olimpijskim igrama...

Bruno Bošnjak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bruno Bošnjak osvojio je broncu u snowboardu, u disciplini banked slalom, a Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu!

Prva je to medalja u povijesti za Hrvatsku na Zimskim paraolimpijskim igrama.

Bošnjak je broncu osigurao drugom vožnjom, s vremenom od 54.08 sekunde. Novi paraolimpijski pobjednik je Amerikanac Noah Elliott s vremenom od 51.90 sekunde, a srebro je osvojio još jedan Amerikanac Mike Schultz s vremenom od 53.42 sekunde.

"Staza je užasno ledena"

Bruno je odlično krenuo u prvoj vožnji, kada je zauzimao 3. mjesto s vremenom od 57.23.

"Prva vožnja je bila dosta ok. Vidim da ima još dosta potencijala da ubrzam. Sada je pritisak manji, zahvaljujući rezultatu prve vožnje. Staza je užasno ledena. Jučer je padala kiša, a noćas je bilo ispod nule. Ali, nije mi tako 'bed' iako sam par puta na stazi zaplesao", rekao je Bošnjak osvrćući se na prvu vožnju.

U drugoj vožnji Bruno je bio još brži. S vremenom 54.08 ostvario je drugo vrijeme natjecanja.

"U prvoj vožnji dobio sam samopouzdanje, više sam se posvetio liniji i gledao gdje mogu ubrzati. Ovog puta išao sam na sve ili ništa. Dobro je bilo i vjerujem da bih mogao još malo poboljšati rezultat."

"Presretan sam, medalju posvećujem roditeljima i trenerima"

U posljednjoj vožnji Bruno je pao, a Amerikanac Schultz ga je pretekao za 66 stotinki.

"Presretan sam što sam se upisao u povijest hrvatskih nastupa na Zimskim paraolimpijskim igrama osvajanjem prvog odličja za svoju domovinu. Ovaj uspjeh posvećujem prije svega svojim roditeljima, trenerima i svim onima koji su vjerovali u mene. Mislim da je ovo samo početak i vjerujem da mogu ostvariti još mnogo medalja u sportu koji mi tako mnogo znači", izjavio je Bošnjak neposredno po završetku natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider