Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jović postaje glavni menadžer

Promjene u Zagrebu: Slavko Goluža više nije trener!

Odlučeno je i kako će klub od EHF-a zatražiti veću odštetu od 30 tisuća eura zbog neregularnosti na utakmici protiv Minska...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na sjednici Izvršnog odbora CO Zagreba donesene su odluke oko nekoliko promjena u radu kluba. Mjesto prvog trenera preuzima Boris Dvoršek, dok će Slavko Goluža od 1. lipnja preuzeti mjesto šefa stručnog trenera kluba te se u međuvremenu posvetiti dužnostima na klupi hrvatske reprezentacije.

Odlučeno je i kako će klub od EHF-a zatražiti veću odštetu od 30 tisuća eura, koja je prvobitno određena zbog neregularnosti u utakmici protiv Minska.

Osim toga, dogodile su se izmjene i u samom vodstvu kluba. Ante Ančić novi je direktor, a Božidar Jović novi glavni menadžer.

Evo priopćenja zagrebaša:

1. Žalba EHF-u

Na otvaranju sjednice raspravljalo se o odluci Arbitražnog suda EHF-a koji je presudio u korist rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb u postupku protiv
Dinamo Minska i EHF-a nastalog zbog sporne situacije u utakmici 8. kola rukometne Lige prvaka kada je u igru ušao isključeni igrač bjeloruske momčadi Remigijus Čepulis.

Prema odluci spomenutog suda, napravljena je materijalna povreda pravila i adekvatna sankcija za ovakvu situaciju bila bi ponavljanje utakmice. Međutim, kako
za takvu sankciju nije bilo vremena, sud je odlučio da se rukometnom klubu Croatia osiguranje Zagreb valja isplatiti odšteta u iznosu od 30 tisuća eura (5 tisuća eura EHF-a i 25 tisuća eura rukometnog kluba Dinamo Minsk).

Na Izvršnom odboru rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb odlučeno je kako presuda Arbitražnog suda ne nudi dovoljnu naknadu oštećenoj stranci u postupku te kako će se dijalogom s EHF-om pokušati doći do adekvatne nagodbe. Glavni argument u prilog ovakvoj odluci leži u činjenici da bi rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb plasmanom u osminu finala Lige prvaka uprihodio minimalno 35 tisuća eura (25 tisuća eura za plasman u osminu finala + 10 tisuća eura za četvrto mjesto u skupini) od EHF-a.

S obzirom na to da naknada štete koja se nudi rukometnom klubu Croatia osiguranje Zagreb nije jednaka ni minimumu prihoda koje bi klub ostvario da se sporna
situacija nije dogodila, Izvršni odbor kluba jednoglasno ja odlučio da će se dijalogom pokušati doći do adekvatne nagodbe.

2. Promjene u stručnom stožeru

Nadalje, potvrđeno je kako će momčad rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb do kraja sezone kao prvi trener voditi gospodin Boris Dvoršek, dok će gospodin Slavko Goluža do 1. lipnja biti šef Stručnog stožera kluba.

Mario Kelentrić do kraja sezone obnašat će funkciju trenera golmana prve ekipe, kao i pomoćnog trenera Borisu Dvoršeku. Luka Panza imenuje se novim tehnikom prve ekipe.

3. Promjene u upravi kluba

Izvršni odbor rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb potvrdio je smjenu dojučerašnjeg direktora kluba Josipa Guberine koji se zbog zdravstvenih problema
povukao sa svog radnog mjesta. Novim direktorom kluba imenovan je gospodin Ante Ančić koji je do sada obnašao funkciju glavnog menadžera kluba. Novim glavnim menadžerom imenuje se gospodin Božidar Jović koji je do sada obnašao funkciju sportskog direktora kluba. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider