Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi "ispod crte"

Promjene u Medveščaku uoči završnog juriša na play-off

Hokejaši Medveščaka seriju od tri poraza pokušat će prekinuti ovog petka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Medveščak je u EBEL-u doživio tri poraza u nizu nakon kojih je pao na sedmo mjesto, prvo "ispod crte" koja odvaja sigurne putnike za doigravanje (play-off) od onih koji to tek trebaju izboriti.

Sustav natjecanja u EBEL-u je takav da nakon 44 kola osnovnog dijela šest prvoplasiranih osigurava nastup u play-offu dok onih šest iz donjeg dijela nastavlja razigravati za dva mjesta. Kad bude poznato svih osam sudionika, krajem veljače započet će play-off.

Medveščakov veliki cilj je ulazak među šest, kako bi dobio nekoliko tjedana uigravanja za bitke koje ih čekaju u doigravanju.

Kako bi uspjeli ući među šest, Medvjedi su odlučili za promjenu na bekovskim pozicijama. Garrett Noonan je došao, a Alexx Privitera otišao iz kluba.

Noonan je rođen 1991. godine u Norfolku, savezna Memorial School (USHS liga) i Vernon Viperse (BCHL) sa kojima je te sezone osvojio naslov prvaka. 2010. godine upisao se na sveučilište Boston gdje je proveo četiri sezone u kojima je postao i kapetan momčadi odigravši ukupno 144 utakmice (81 bod).

2011. godine na NHL draftu izabrali su ga Nashville Predatorsi, no odlučio je ostati na sveučilištu tako da niti on nikada nije zaigrao u NHL-u. Odlaskom sa sveučilišta igrao je u AHL-u (89 utakmica i 15 bodova za Milwaukee Admiralse i Hartford Wolf Pack) i ECHL-u (102 utakmice i 63 boda za Cincinnati Cyclonese i Greenville Swamp Rabbits).

Medveščak je ovom mladiću prvi europski klub nakon što je odlučio otići iz Sjeverne Amerike. Ovu sezonu je započeo u Hartfordu i kako sam kaže "željan je uspjeha i dokazivanja u novoj sredini".

Noonan će se momčadi Medveščaka pridružiti već danas te bi u petak već trebao zaigrati za zagrebačku momčad protiv prvoplasiranih Vienna Capitalsa na bečkom ledu.

Zahvala Priviteri

S Noonanovim dolaskom iz kluba odlazi Alexx Privitera.

"Klub i Privitera zajednički su dogovorili raskid ugovora i prekid suradnje. Na njegovo mjesto odmah dovodimo Garretta Noonana za kojeg vjerujemo da će se brzo prilagoditi igri i uklopiti u momčad. Alexxu Priviteri zahvalni smo na suradnji te mu želimo sve najbolje u nastavku sezone i karijeri", kratko je izjavio sportski direktor Aaron Fox.

Alexx Privitera je za Medveščak ove sezone odigrao 23 utakmice postigavši 1 gol i 4 asistencije. Medveščaku se Privitera pridružio na početku priprema za sezonu. Prije Medveščaka igrao je u ECHL-u, točnije za Manchester Monarchse, a 19 utakmica odradio je i na posudbi u AHL momčadi Ontario Reign.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider