Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Szolnoki na vrhu

Primorje pregazilo Partizan, Jug izgubio iz peterca u zadnjim sekundama

U utakmicama 7. kola B skupine Lige prvaka vaterpolisti Primorje EB-a su u Rijeci pobijedili Partizan s 14-8, dok je dubrovački Jug izgubio na gostovanju kod mađarskog Szolnokija s 7-8 golom iz peterca pet sekundi prije kraja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Primorje je lako došlo do pobjede nad beogradskim Partizanom 14-8 (3-3, 4-2, 3-2, 4-1), a Riječani su s petom pobjedom i teoretski osigurali plasman na završnicu. Radu i Sukno postigli su po tri zgoditka, Krapić i Šetka po dva, a u strijelce su se upisali i Burić, Buljubašić, Elez i Garcia.

Jug je kod Szolnokija upisao i drugi poraz u natjecanju, a Mađari su slavili s 8-7 (3-0, 1-2, 2-2, 2-3) pogotkom Milana Aleksića iz prestrogo dosuđenog peterca pet sekundi prije kraja. Jug je gubio s 0-4, četiri minute prije kraja bilo 7-5 za Mađare, no Dubrovčani su pogotkom Janovića minutu i deset sekundi prije kraja uspjeli izjednačiti, da bi u samoj završnici suci dosudili peterac zbog igranja loptom nakon prekršaja Ante Viskovića. Bošković i Janović postigli su po dva gola za Jug, a Younger, Fatović i Ivanković po jedan. Jug je u Mađarsku došao bez ozlijeđenih Andre Bušlje i Paola Obradovića.

Szolnoki je s pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici s 18 bodova, a Primorje i Jug imaju po 15 bodova i već su osigurali nastup na završnom turniru Lige prvaka koji će se održati u zadnjem tjednu svibnja u Barceloni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider